„Дизелгейт“ отприщи буря, която буквално се стовари върху индустрията като

...
„Дизелгейт“ отприщи буря, която буквално се стовари върху индустрията като
Коментари Харесай

Bosch с пробив, който ще спаси дизела от изчезване

„ Дизелгейт “ отприщи стихия, която безусловно се стовари върху промишлеността като гръм от ясно небе. През последната година тематиката за изгубването на дизеловите коли се разяснява съвсем всяка седмица. И тази не се размина, само че този път новините са положителни. Bosch е в ролята на положителния лекар, който държи рецептата за изцеление на тежката диагноза.

Компанията съобщи, че инженерите й са създали нова изпускателна система, която снижава нездравословните излъчвания (при това с много) под законовия предел, който ще влезе в действие през 2020 година По този метод автомобилните производители ще могат да избегнат евентуалните забрани, свързани с дизеловите коли, които като че ли бяха обрекли дизеловия мотор.

Германският колос е най-големият снабдител на дизелова технология за цялата промишленост: от Volkswagen AG, през General Motors Co. до Fiat Chrysler Automobiles NV. Bosch дава най-големия отпор на опасността, откакто от ден на ден клиенти залагат на бензина, а Париж и Лондон (освен доста други) обмислят налагането на забрани за този тип задвижване.

Новият развой на Bosch усъвършенства топлинния мениджмънт на температурите на отработените газове, като по този метод снижава излъчванията NOx (проблемът на дизела) до единствено 1/10 от законово допустимите правила. За това не се изисква нов хардуер, а системата поддържа излъчванията постоянни даже в студено време, разяснява Волкмар Денер, основен изпълнителен шеф на компанията.

“С тази нова технология възбраната за дизелови коли към този момент няма да е проблем “, само че ще си остане проблем за по-старите машини. Системата на Bosch ще е за новите дизелови коли и няма да може да се инсталира в допълнение на друга кола.

Нов V8 с 530 к.с. за BMW M850i Coupe. Чакаме го още тази година

Половината продажби на Volvo ще са електрически автомобили до 2025 година

Отпечатаха най-евтиния електрически автомобил с 3D принтер
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР