Дизелът остава по-скъп от бензина по бензиностанциите, показват данните на

...
Дизелът остава по-скъп от бензина по бензиностанциите, показват данните на
Коментари Харесай

Какво се случва с цените по бензиностанциите

Дизелът остава по-скъп от бензина по бензиностанциите, демонстрират данните на fuelo.net. Въпреки това единствено за последната седмица цената на дизела е паднала с 1 стотинка, а за последните 3 месеца понижението е с 29 стотинки или с близо 10 на 100.

Днес междинната цена на бензиностанциите е 2,85 лв. за литър, като на другите обекти цената варира от 2,71 лв. за литър до 2,92 лв. за литър.

При най-масовия бензин А95 цената се подвига и пада с по 1 стотинка от началото на март, като междинната през днешния ден е 2,58 лв. за литър. На другите бензиностанции може да заредите бензин от 2,46 лв. за литър до 2,63 лева за л.

Какво ще се случи с цените на горивата

За последните 3 месеца цената на бензина е паднала с 14 стотинки или с над 5 на 100, като специалистите предвиждат тези цени да се запазят. Спрямо година по-рано бензинът е поевтинял с 33 стотинки за литър, само че по отношение на 2 години по-рано плащаме с 26,5 на 100 по-скъп бензин, демонстрират още данните на уеб страницата.
 istock istock
Най-сериозно е поевтиняването на метана, като за месец цената му е паднала с 43 ст. за кг. Само за седмица пък понижението е с 3 стотинки и през днешния ден метан се продава по 2,79 лв. за кг. на другите обекти кг метан коства от 2,29 лв. до 3,34 лв. или повече от 1 лев разлика.

Най-стабилна остава цената на пропан-бутана, като литър може да се зареди от 1,13 лв. до 1,24 лв..
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР