Дизелът е поредната стока от Китай, която залива световните пазари,

...
Дизелът е поредната стока от Китай, която залива световните пазари,
Коментари Харесай

Китай залива света с дизел

Дизелът е следващата стока от Китай, която залива международните пазари, написа money.bg. Държавата е изнесла рекордно количество гориво предишния месец, откакто доставките на стомана и алуминий зад граница бяха в невиждани размери. Най-слабият стопански напредък от 1990 година насам подкопава вътрешното търсене на артикули, до момента в който рафинериите, мелниците и комбинатите се борят с непотребния потенциал след години на уголемение.

„ До огромна степен това е обвързвано със закъснение в търсенето във време, когато фирмите са имали проекти за доста по-добра среда и по тази причина потенциалите са били увеличени. Тъй като търсенето понижава, това е довело до свръхкапацитет на вътрешния пазар и производителите се пробват да изнасят остатъка ", изясни пред Bloomberg стратегът Иван Спаковски от Citigroup Inc.

Износът на китайски първични материали изостри световно уталожване, което смъкна цените до най-ниското им равнище от финансовата рецесия през 2008 година и провокира производителите на стомана и алуминий по света да се вдигнат на митинг.

Допълнителният експорт заплашва да утежни преситеността, която към този момент се простира от Сингапур до Европа и Съединени американски щати.

Доставките от Китай на дизеловото гориво през август скочиха със 77% по отношение на година по-рано до рекордните 722 516 метрични тона. Това прави към 175 000 барела дневно, съгласно данни на Генералната митническа администрация на Китай. Партидите могат даже да се повишат до към 250 000 барела дневно по-късно тази година, съгласно консултантите ICIS China и JBC Energy GmbH.

Излишъкът може да се резервира, в случай че абсурдът към нездравословните излъчвания на Volkswagen AG засегне растежа в търсенето в дълготраен проект, съгласно Гарет Луис-Давиес от BNP Paribas.

Темпото на търсенето на дизел в Китай означи втори огромен спад през август, покачвайки се с 3,6% по отношение на същия интервал на 2014 година За съпоставяне - търсенето на бензин е скочило с 19 на 100.

Увеличил се е и износът на други промишлени артикули - доставките на алуминий са се качили с 22% за първите 8 месеца на годината. Износът на стоманени артикули за същия интервал се е повишил с 27 %.

„ Азиатският пазар на дизелово гориво става все по-презапасен, растежът в предлагането задминава растежа в търсенето. Когато Китай усилва количеството на пазара, това се прибавя към свръхпредлагането на газьол в Азия, което неизбежно ще наложи напън върху слабостта на дизела ", съобщи Си Мин Нгай, съветник във FGE.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР