Дизайнерът предвижда роудстър на Yugo, който да се конкурира с

...
Дизайнерът предвижда роудстър на Yugo, който да се конкурира с
Коментари Харесай

Сбъдна се мокрият сън на всички авто югофенове. Застава става роудстър

Дизайнерът планува роудстър на Yugo, който да се конкурира с Mazda Miata. Несъществуващата към този момент соц марка коли в никакъв случай не е изглеждала толкоз добре.

Когато се мисли за думи, с които да се опише несъществуващата руска автомобилна марка Yugo, „ прелъстителен “ и „ мечтан “ в никакъв случай не биха пристигнали на разум. Това е по този начин, до момента в който цифровият дизайнер Деян Христов не взема решение да преработи автомобилната марка за актуалната ера по самоуверен и трогателен метод.

След като получи огромна поддръжка за своите планове, Христов към този момент е проектирал редица нови артикули на Yugo, които съгласно него биха могли да върнат марката на пазара, в това число и този: Yugo Roadster – противник на Mazda MX-5 Miata, който наподобява много извънредно.

Сега Христов споделя, че се е стремял към роудстър, който на доктрина да е Mazda Miata, само че вместо това концепцията се е доближила до първото потомство Tesla Roadster.

Христов споделя пред автомобилния уебсайт CarBuzz: „ Комбинация от атрактивен външен тип, състезателен дух и оптимално наслаждение от шофирането, този автомобил ще претендира да бъде доста по-евтин вид на италианските суперавтомобили “ и според от това какви детайли от автомобила гледате, можем да разберем какво има поради.

Автомобилът е цялостен с чупки, вместо с грациозни линии, като в същото време доста явно реализира емблематичния тип на роудстър. По мнение на създателите от CarBuzz предната част се приземява някъде сред неотдавна спряната от произвеждане Acura NSX и новия MG Cyberster с всички гънки и ъгли. Налице е и мощна аналогия с key спортния автомобил Honda S660, като се изключи един аспект – този е електрически.

Отстрани надолу има мощни подмятания за Alpine A110, а откъм гърба единичната светлинна лента постоянно е изчистен и добре изглеждащ избор. Няма ауспуси, само че изпъкналият дифузьор наподобява доста “секси ”, макар обстоятелството, че този автомобил евентуално няма да е задоволително бърз, с цел да употребява пълноценно въпросния дифузьор.

Дизайнерът споделя, че откогато е почнал да премисля марката Yugo преди години, задачата му е била да провокира талази в автомобилния свят, с цел да доближи може би до верните хора.

Хора като евентуални вложители или може би даже огромен производител, който би могъл да види дизайнерския капацитет на възобновяването на марката. Той даже споделя: „ Тъй като в Сърбия и работната ръка е една от най-евтините работн в Европа, мисля, че Yugo елементарно би могла да повтори сполучливия образец на Dacia. “

Извън изследването на опцията за възобновление на Yugo, Христов е употребявал гения си и за основаването на коли като BMW CS Hommage, въодушевен от ретро стила, и даже на безумно изглеждаща идея за електрически суперавтомобил за Aston Martin.

Той е изследвал и по-плебейски автомобилни марки като Jeep, като си е представял електрическото бъдеще на марката преди появяването на Jeep Avenger. Той обаче продължава да се връща към Yugo и съпътстващите го планове за VW ID. Buzz противник, хечбек, кросоувър и офроудър – всички те наподобяват необикновено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР