Дизайнерът Матю Уилямс напуска Живанши от 1 януари 2024 г.,

...
Дизайнерът Матю Уилямс напуска Живанши от 1 януари 2024 г.,
Коментари Харесай

Дизайнерът Матю Уилямс напуска Живанши, след като съчета уличната мода с елегантностт

Дизайнерът Матю Уилямс напуща " Живанши " от 1 януари 2024 година, след тригодишно съдействие, през което той внесе улична хармония в известната с елегантността на тоалетите фешън къща.

Той е казвал, че не е възнамерявал да влияе върху уличната просвета, само че тя е част от него през детството и младежките му години в Калифорния и Ню Йорк.

" Израснах в приморски град в Калифорния през 90-те години на предишния век. Уличната просвета беше в центъра на живота на децата от 7-годишна възраст. Рапът беше най-популярната музика, а сърфът и скейтбордът заемаха значимо място в живота на децата, само че и в живота на техните родители. Така че може да се каже, че това е част от моята еднаквост. Просто пристигам оттова ", изяснява Матю Уилямс на уеб страницата на личната си марка 1017 ALYX 9SM.  

За възхода на 38-годишния дизайнер способства стремежът му към нововъведения в детайлите. 

Уилямс не съумява да получи обучение като дизайнер, само че пробива в клубния живот и получава работа като управител за продукцията на музикалния и фешън лейбъл " Корпус ".

Сближава се с Кание Уест и Лейди Гага. През 2007 година сътрудничи на Ерин Хърш за сакото с вградени LED светлини, което Кание Уест носи на сцената за премиите " Грами " и получава покана да се причисли към екипа му. Така Матю Уилямс навлиза в дизайна на театрални костюми. Работи и с други звезди, изключително с Лейди Гага, с която има връзка към година. От 2008 година до 2010 година Уилямс е неин креативен шеф, както и креативен шеф на театралния A екип Haus of Gaga.

Той основава някои от известните костюми на певицата, в това число и видеоклипа на Alejandro, работи по турнето ѝ Monster Ball и съдействието A с марката Supreme. 

Дебютната му сбирка за  марката му за дамско облекло Alyx е за есен-зима 2015 година След това минава към аксесоари, обувки, мъжко облекло, сътрудничи на " Найки ", " Диор ", " Монклер ", " Макинтош ", които са доста заинтригувани от металните му елементи. 

Матю Уилямс се ангажира с етична и екологична мода. “Създаваме облекла и аксесоари, които отразяват времето и средата, в която живеем, като използваме материали и техники, които са по едно и също време устойчиви и с най-високо качество ” – написа той на уеб страницата на марката си.

Отзивите за работата му в " Живанши " са смесени. Той по този начин и не основава сбирка висша мода.

Матю Уилямс е вторият дизайнер на улична мода, зает от водеща фешън къща след Върджил Абло, който работи за " Луи Вюитон " от 2018 година до гибелта си през 2021 година



Дългогодишното му въодушевление по уличната просвета и способността му да внася субкултурни въздействия в елитната мода му печелят доста фенове измежду звездите. Той стартира да работи за " Живанши " през пандемията от КОВИД-19. Първата си сбирка показва посредством фотоси в интернет. За тях обаче театралничат звезди, като Наоми Кембъл, Ким Кардашиян, Кайли и Кендъл Дженър, Бела Хадид, Травис Скот, Скепта, Лора Дърн, Лив Тайлър, Джулиан Мур, даже дизайнерът Ким Джоунс.

Първоначално внася пънк и готически детайли в формалните и настоятелен дрехи, само че последователно минава към по-класически силуети с непокорен детайли.

Той съживява и премисля сбирките аксесоари и обувки, като внедрява тримерен щемпел, нови разпознаваеми железни претекстове и модерни форми на чантите. Матю Уилямс модернизира класическата фешън къща, без да губи феновете си, нито равнището на изисканост.

В изказване на " Живанши " се споделя, че след напускането си Уилямс възнамерява " да се посвети напълно на развиването на личната си марка 1017 ALYX 9SM ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР