Дизайнерът Карл Лагерфелд е починал днес, 19 февруари, на 85-годишна

...
Дизайнерът Карл Лагерфелд е починал днес, 19 февруари, на 85-годишна
Коментари Харесай

Почина Карл Лагерфелд

Дизайнерът Карл Лагерфелд е умрял през днешния ден, 19 февруари, на 85-годишна възраст. Новината пристигна първо от френските медии. Именно във Франция той е прекарал последните мигове от живота си, а нощес е бил приет в болница по неотложност в локална болница. Повече информация по отношение на аргументите за гибелта към този момент не се оповестява.

В последните 30 години Лагерфелд бе лицето и мозъка на стилната къща Chanel. Всяко ревю, представящо нова сбирка, завършваше с неговото появяване на подиума. Но не и последното на котюр седмицата на модата в Париж.
 Лагерфелд на последното ревю през декември 2018 година

Лагерфелд на последното ревю през декември 2018 година

Отсъствието му на това значимо събитие незабавно породи клюки, че Карл има здравословни проблеми. От марката пък обявиха, че просто се усеща изтощен, а и има заслужен заместител - Върджин Виард. Броени дни по-късно обаче, идва и новината за кончината на дизайнера.

Това е загуба най-много за света на модата, само че освен. В последните години Карл Лагерфелд навлезе в и козметичната промишленост, пускайки на пазара лична линия декоративна козметика. Освен като дизайнер, то бе прочут и като фотограф и карикатурист.
 Пенелопе Крус пред обектива на Карл Лагерфелд
Пенелопе Крус пред обектива на Карл Лагерфелд

Какво ги събра

Лагерфелд десетилетия наред бе в ролята на креативен шеф на Chanel , като провокира една същинска гражданска война в марката, съчетавайки по своите визии класическата визия и едно много по-нестандартни фешън решения. Освен това, дизайнерът сътвори и своя фешън марка, където има цялостната независимост да развихри въображението си .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР