Дизайнерът Карл Лагерфелд е починал днес на 85-годишна възраст. Новината

...
Дизайнерът Карл Лагерфелд е починал днес на 85-годишна възраст. Новината
Коментари Харесай

Почина дизайнерът Карл Лагерфелд

Дизайнерът Карл Лагерфелд е умрял през днешния ден на 85-годишна възраст . Новината пристигна първо от френските медии. Именно във Франция той е прекарал последните мигове от живота си, откакто нощес е бил приет в болница по неотложност в локална болница . Повече информация по отношение на аргументите за гибелта към този момент не се оповестява, осведоми Lifestyle.bg.

В последните 30 години Лагерфелд бе лицето и мозъкът на стилната къща Chanel . Всяко ревю, представящо нова сбирка, завършваше с неговото появяване на подиума. Но не и последното на котюр седмицата на модата в Париж.

Отсъствието му на това значимо събитие незабавно породи клюки, че Карл има здравословни проблеми . От марката пък обявиха, че просто се усеща изтощен, а и има заслужен заместител - Върджин Виард. Броени дни по-късно обаче идва и новината за кончината на дизайнера.

Това е загуба най-много за света на модата, само че освен . В последните години Карл Лагерфелд навлезе и в козметичната промишленост , пускайки на пазара лична линия декоративна козметика. Освен като дизайнер, той бе прочут и като фотограф и карикатурист.

Десетилетия наред Лагерфелд бе в ролята на креативен шеф на Chanel , като провокира една същинска гражданска война в марката, съчетавайки по своите визии класическата визия и едни много по-нестандартни фешън решения. Освен това дизайнерът сътвори и своя фешън марка, където си даде цялостната независимост да развихри въображението си.

Слънчевите очила и косата, вързана на ниска опашка, са запазените марки на Лагерфелд, които трансформира и в лого на своя бранд . Риза с висока, бяла яка, черна вратовръзка, палто, кожени ръкавици и безчет пръстени - по този начин ще запомним един от най-ексцентричните дизайнери на нашето време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР