Дийн Хендерсън е готов да бъде конкурент на Давид Де

...
Дийн Хендерсън е готов да бъде конкурент на Давид Де
Коментари Харесай

Хендерсън е готов да се бори с Де Хеа за титулярното място, смята бивш треньор на Юнайтед

Дийн Хендерсън е подготвен да бъде съперник на Давид Де Хеа за вратарския пост в Манчестър Юнайтед, счита някогашният треньор на стражите на клуба Ерик Стийл.

Именно Стийл бе индивидът, който докара 14-годишния Хендерсън на " Олд Трафорд " и тренира Де Хеа, когато испанецът дойде от Атлетико Мадрид. Сега той счита, че двамата вратари би трябвало да се борят за титулярното място в клуба през идващия сезон, като това би помогнало за кариерите и на двамата футболисти.

Хендерсън кара втория си сезон чартърен в състава на Шефилд Юнайтед, като " остриетата " се надяват, че ще могат да го задържат за още по-дълго. Редица други клубове от Висшата лига, в това число и Челси, наблюдават обстановката с 23-годишния англичанин. Де Хеа от своя страна кара деветата си година в Манчестър, само че напоследък постоянно бива подлаган на рецензии, най-много от страна на някогашния капитан на " алените дяволи " Рой Кийн.
 Шефилд Юнайтед разгласи новината за Хендерсън
" Бих желал да видя Хендерсън да играе в Манчестър Юнайтед. Той свърши невероятна работа и Крис Уайлдър видя това - признава Ерик Стийл пред Mirror - Предизвикателството в този момент пред Дийн е дали ще може да играе за Манчетър Юнайктед, дали ще може да излезе пред 76 000 фенове, ще може ли да размени Де Хеа? Мисля, че това ще бъде добре и за Давид. Наближавайки 30-те, той се нуждае от нова конкуренция в лицето на Дийн Хендерсън. Оле Гунар Солскяер би трябвало да вземе тежко решение. Може да зависи от това дали Юнайтед ще играят в Шампионската лига през идващия сезон, само че едно нещо е несъмнено и то е, че клубът надали ще продаде Дийн ".

Стийл разяснява и нападките на Рой Кийн по отношение на Де Хеа: " Давид е задоволително умел, с цел да може да се отбрани. Той има близо 400 мача за Юнайтед и скоро ще задмине Петер Шмайхел по този индикатор. Спечелил е 6 или 7 купи с тима за това време и сигурно е на едно високо равнище. Той е потвърден победител. Но човек постоянно има потребност от предизвикателство и тъкмо то би трябвало да пристигна от Дийн Хендерсън през идващия сезон ".

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР