Диво прасе е нападнало възрастна туристка от Сливен. 78-годината пациентка

...
Диво прасе е нападнало възрастна туристка от Сливен. 78-годината пациентка
Коментари Харесай

Диво прасе нападна възрастна туристка край Сливен

Диво прасе е нападнало стара туристка от Сливен. 78-годината пациентка е призната в регионалната болница, с прободна рана в бедрото, оповестиха от лечебното заведение.

Неприятният случай е станал на 15 юли, по обяд, споделиха от полицията в регионалния град. Жената е имала табиет съвсем всекидневно да излиза на разходка из планината, към местността Долапите наоколо до града.

Досега в никакъв случай не й се е случвало да се сблъска с дивеч на туристическата пътека, както станало в неделя. За благополучие, наоколо била друга туристка, любителка на природата. Оказало се, че дамата е здравна сестра. Тя незабавно се отзовала, видяла изобилното кървене. Оказала първа помощ на ранената. Обадила се в незабавното, а от там – на тел.112. Така за малко време в подножието на пътеката се събрали екипи на пожарната и полицията. Огнеборците минали разстояние от близо 2 км, с цел да пренесат на носилка потърпевшата и да я качат в чакащата кола за спешна помощ.

„Не сме чували за различен подобен случай“, разяснява Светослав Аврамов от управлението на „Ловно-рибарско дружество-Сливен“. „Дивата свиня не атакува. Единствено в случай че животното е ранено, може да нападне ловеца. Най-вероятно прасето е било на пътеката, изплашило се е и е блъснало туристката. Факт е, че бивните на този дивеч са доста остри“, сподели още Светослав Аврамов.

Той добави, че местността, където е станал случаят, се намира доста близо до града, само че попада в предпазената територия на Природен парк „Сините камъни“. В парка ловът е неразрешен, популацията на дивите свине е огромна. Наличието на храна – боклуци или насаждения във вилни парцели, ги привличали към града.

„Пациентката е в положително положение. За благополучие, няма обиден голя кръвоносен съд“, разяснява доктор Хрисант Хрисантов, зам.директор на регионалната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР