Дивите боровинки съдържат съединения, които помагат за възстановяването на кръвоносните

...
Дивите боровинки съдържат съединения, които помагат за възстановяването на кръвоносните
Коментари Харесай

Дивата боровинка помага за лечението на рани

Дивите боровинки съдържат съединения, които оказват помощ за възобновяване на кръвоносните съдове и заздравяването на рани , написа " Популярная механика ", базирайки се на американско проучване.

Отдавна е известно, че полифенолите в растенията и плодовете оказват помощ в процеса на ангиогенеза (производство на кръвоносни съдове).

В ново изследване откриватели от университета на Мейн, Съединени американски щати, са открили, че дивите боровинки (Vaccinium angustifolium) съдържат два типа полифеноли - антоцианини и фенолни киселини, които могат да повлияят на образуването на кръвоносни съдове и да подкрепят генната експресия и синтеза на протеини с значима роля за лекуването на рани. В лабораторни проучвания експертите са удостоверили, че разнообразни екстракти и концентрати на тези съединения могат да усилят или трансформират въпросните интензивности в клетъчните култури.

Получените резултати могат да залегнат в основата на усъвършенствани лечения за укрепване на рани и регенерация на тъкани при мъчно лечими пострадвания, като да вземем за пример изгаряния, както и за хора с неприятно кръвообращение. Полифенолите също така могат да се употребяват за понижаване на възпаленията, свързани с хронични болести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР