Дивиденти за БСП от третия мандат не могат да се

...
Дивиденти за БСП от третия мандат не могат да се
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Всички партии, които са в парламента, са поставени в ситуация на „цугцванг“


Дивиденти за Българска социалистическа партия от третия мандат не могат да се извлекат, счита социалистът

Днес е следващият печален ден за българската народна власт, тъй като 48-ото Народно заседание отива в историята след 4 месеца работа. Дивиденти за Българска социалистическа партия от третия мандат не могат да се извлекат. Това съобщи пред Fakti.bg Калоян Паргов, който е ръководител на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ), общински консултант от „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Коментарът му идва незабавно, откакто Българска социалистическа партия върнаха на президента несбъднат третия мандат.

По думите му всички партии, които са в Народното събрание, са сложени в обстановка на „ цугцванг “ (б.р. – нямаш верен ход, в шахмата).

Според Паргов две са линиите, които са сложени – „ едната е крайната евроатлантическа линия, а другата е крайната проруска, русофилска линия “.

Той счита, че има и една „ златна среда “, която регистрира и едната, и другата страна на тези два рубежа.

„ В случая по-вероятното беше този парламент, поради преобладаващата евроатлантическа линия, която видяхме с тематичните гласувания, да образува едно държавно управление. Основният представител на тази последна русофилска линия – „ Възраждане “, е в изолираност и няма с кого да си партнира “, уточни социалистът.

Според него в „ златната среда “ е имало две партии.

„ Едната е Българска социалистическа партия, която въпреки всичко има позиция, само че не последна и бе обвързвана със снабдяването на Украйна публично с оръжие, а другата партия бе „ Български напредък “. След това Румен Радев избра на Българска социалистическа партия да връчи мандата “, означи Паргов.

Той разкри, че е чул от управлението на Българска социалистическа партия, че жестът на Радев „ е един тип опрощение за някакви хиляди уволнения, само че надали това е целял президентът “.

По отношение на проведената от Българска социалистическа партия лидерска среща, Паргов разяснява, че тя е била оповестена още преди Националният съвет на Българска социалистическа партия да даде мандат за такова деяние.

„ Иначе споделяме, че имаме групови органи, които взимат решения, а най-после става по този начин, че някой е взел решение, което се подпечатва като с гумен щемпел от този Национален съвет. Но това е тематика на вътрешнопартиен диалог “, сподели той.

Според него е необичайно, че досегашните сътрудници на Българска социалистическа партия не са почели срещата, а са пристигнали „ по-скоро партиите, които ги назоваваме партии на статуквото, и „ Български напредък “.

По думите му партията на Стефан Янев демонстрира прекомерно огромна диалогичност и еластичност. Той изрази вяра това да не им изиграе неприятна смешка за идващите избори.

Паргов направи и разбор на протичащото се на политическата сцена у нас.

„ Борисов се завръща!? Не, Борисов търси избавление за себе си “, отсече той.

Социалистът е на мнение, че „ Демократична България “ към този момент се поизчерпват.

„ Случаят „ Нексо “ някак сподели друго. А точно, че работиш за почтеност и бистрота, а в идващия миг да имаш подобен проблем “, разяснява той замесването на името на Демократична България с аферата Nexo.

По думите му в Движение за права и свободи също текат процеси.

„ Появяват се нови партии. Стефан Янев дали ще влезе отново в парламента… Има Такъв Народ видяхме какво става. Референдумът им също е демонстрация за поява на политическата сцена “, сподели още Паргов.

Той счита, че програмата на Българска социалистическа партия има потребност от обновяване, защото е от 2008 година.

Калоян Паргов чака, че ще бъде показана нова идея на конгреса на Българска социалистическа партия през февруари.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР