Диверсантите били обучавани на територията на странатаИзраел отказа да коментира

...
Диверсантите били обучавани на територията на странатаИзраел отказа да коментира
Коментари Харесай

Иран разби поредна шпионска мрежа на „Мосад“

Диверсантите били обучавани на територията на страната
Израел отхвърли да разяснява данните

Иран разгласи в четвъртък, че службите за сигурност са задържали петима души, членове на мрежа, обвързвана с израелската разследваща работа “Мосад”, след известие предходната седмица за разбиването на друга сходна клетка, съобщи формалната организация ИРНА, представена от Агенция Франс Прес. “Петчленен шпионски кръг, обвързван с израелския ционистки режим, беше разпознат и арестуван”, съобщи в официално съобщение организацията, цитирайки изказване на иранските служби за вътрешно разузнаване.

Членовете на тази мрежа са се свързали с медиатор на “Мосад” след “насърчаване от страна на водач на сепаратистка група”, показва текстът, без да разпознава съответната персона. Те са “събирали информация” във “стратегически и жизненоважни райони” на страната, се споделя в изказването на службите, добавяйки, че същите са “започвали палежи, писали са лозунги, правили са агитация против Ислямската република” и са “получили нужното образование за осъществяване на въоръжени операции” на територията на Иран.

От канцеларията на израелския министър председател, която упражнява контрол върху работата на организацията за външно разузнаване “Мосад”, отхвърлиха коментар по случая с задържаните в Иран, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР