Дивечът в близост до централата за преработка на биомаса в

...
Дивечът в близост до централата за преработка на биомаса в
Коментари Харесай

Ловците от село Труд алармират: „Няма дивеч, нивите са...

Дивечът наоколо до централата за преправка на биомаса в село Труд към този момент липсва. Ловната зона „ Тънкия път” и полето край рибарниците са залети щедро с тъмна на цвят и наподобяваща на катран каша, която мирише на фекалии.

Това попречва работата на кучетата и обхода на терена, настояват ловците от село Труд. Заради проблемите, свързани с работата на централата и изчезналия в резултат на това дивеч, те считат да сезират Съюза на ловците и рибарите в България.

Според ловците теренът край селото постоянно е бил плодороден за птичи лов, само че тази година популация на яребици няма. Липсват и зайците. Ловците са безапелационни, че изгубването на дивеча е поради острите миризми и заблатените с кашата със подозрителен състав ниви.

„ Ферметационен артикул, инфилтрат или както там го назовават за по красиво, за нас нивите са превърнати във фекално тресавище и това въобще не е нормално”, споделят от дружинката.

Авджиите поддържат митингите на хората от село Труд, които към този момент пет пъти показаха обществено своето неодобрение от работата на централата. В селото на няколко пъти идва и националният омбудсман Мая Манолова, както и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Инициативна група от селото стигна и до Народното събрание, където сезира за казуса отрасловите парламентарни комисии.

От Инициативния комитет в селото напомнят позицията на Министерството на здравеопазването, че централата за биогаз основава действителен риск за здравето на популацията в Труд. Хората от селото са сигурни, че, вследствие работата на централата, се замърсяват въздуха, почвата и водите на обитаемото им място.

Според тях централата работи в нарушаване на европейските регламенти и на не един закон от българското законодателство. Населението ще продължи да стачкува и да търси правдивост. От инициативната група са поканили в Труд премиера Бойко Борисов.
тагове ловджия Труд дивеч тресавище централата за преправка на биомаса  Ловците от село Труд сигнализират: „ Няма дивеч, нивите са блата ”  Ловците от село Труд сигнализират: „ Няма дивеч, нивите са блата ”  Ловците от село Труд сигнализират: „ Няма дивеч, нивите са блата ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР