Varna24.bg.Човекът изрази възмущението си от факта, че в час пик

Varna24.bg.Човекът изрази възмущението си от факта, че в час пик ...

Кошмар във варненски автобус: Пътници се варят в собствен сос, контрольорката раздава телефони за оплаквания.

Varna24.bg.

Човекът изрази възмущението си от факта, че в час пик фирма "Градски транспорт" пуска раздрънкани малки автобуси, тип "аквариум" без климатик и приход на въздух. Ето какво сподели варненецът:

"Искам да споделя с вас възмущението си от обстоятелствата, на които фирма "Градски транспорт" подлага своите пътници. Тъй като случаят не е единичен, а се превърна в тенденция, реших да се обърна чрез вас към фирмата превозвач с апела да вземе мерки, тъй като търпението на хората е на предела си. Конкретният случай е от вчера, когато в 17.40 часа се качих от Червения площад на автобус по линия №20. По това време всички се прибират от работа и от плаж. Автобусът беше малък, тип "аквариум" и в него буквално не можеше да се диша. Единственият източник на въздух бе отворената първа врата до шофьора. Автобусът се пукаше по шевовете от пътници, тъй като въпреки разписанието, според което трябва автобусите да са на 10 минути, очевидно не беше минал скоро автобус по тази линия преди това.  Жена, която се качи, заяви на контрольорката, че е чакала 40 минути на спирката като заложник, тъй като има карта. Хората роптаеха, че в час пик се пуска малък, раздрънкан автобус, без климатик. На оплакванията контрольорката отговори така: "На всички автобуси снощи сложих климатик, само на този не успях". Пътничка в автобуса призова хората на висок глас да се вдигнат на бунт и да се съберат пред управлението на фирма "Градски транспорт". Контрольорката и този път не остана безучастна и извади смачкано листче, за да продиктува телефона за жалби и оплаквания във фирма "Градски транспорт". Последваха коментари, че на този телефон никой не отговаря, а и да отговори, никой не взема присърце тези сигнали. Хората роптаеха за това, че са принудени да се возят в такъв автобус, при условие че от дни се тръби, че в движение вече са пуснати новите 15 автобуса, които бяха закупени.

Контрольорката, която очевидно твърде лично приемаше критиката, заяви високо и категорично: "Всичките съм си ги паркирала пред вкъщи!". 

В автобуса пътуваха доста възрастни хора и родители с малки деца, които по неволя стоически понасяха кошмарното возене. Смятам, че това е недопустимо и трябва да се вземат мерки, тъй като предния ден по същото време и по същата линия отново беше пуснат с огромно закъснение стар автобус без климатик, който също беше препълнен. Ако не се вземат мерки не е изключено варненци действително да се вдигнат на организиран протест, тъй като не заслужават такова отношение!", сподели варненецът.

Източник: varna24.bg