До решението се стигна след множество разговори с представители на

...
До решението се стигна след множество разговори с представители на
Коментари Харесай

Такситата във Варна поскъпват, съветниците се съгласиха!


До решението се стигна след голям брой диалози с представители на таксиметровия отрасъл, които от дълго време упорстват за покачване на цените. Днешната среща бе четвърта в рамките единствено на два месеца.

Таксиметровите компании в града бяха излезли с пет разнообразни оферти за най-малък предел, като цените варираха от 0,88 лева до 1 лева на километър през деня и от 0,98 лева до 1,20 лв. – през нощта. Членовете на комисията утвърдиха най-ниската стимулирана цена и приканиха таксиметровите компании да не усилват първичната такса и цената за минута престой. Общинските съветници показаха също вяра, че след корекцията качеството на таксиметровите услуги във Варна ще се увеличи и ще се постави завършек на нелоялната конкуренция на " Градския превоз “.

На днешното съвещание стана ясно също, че от 2016 година, когато беше въведен така наречен " различен налог “, има нарастване в броя на такситата във Варна, като през тази година има най-вече издадени разрешителни за таксиметров транспорт на пасажери.

Съветниците пожелаха от профсъюз " Авто 94 " да удостовери своята легитимност. До съвещанието на Общинския съвет, планувано за 19-ти и 20-ти декември, ръководителят Димчо Иванов ще би трябвало да показа уверение за настоящо положение, както и формален документ за броя водачи, членуващи в синдиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР