На 18 февруари в Първо РУ Добрич получена информация за

...
На 18 февруари в Първо РУ Добрич получена информация за
Коментари Харесай

Спецоперация помогна за задържането на телефонни измамници от Варна


На 18 февруари в Първо районно управление (на МВР) Добрич получена информация за 84-годишна жена от Добрич, която получила позвъняване по домашния си телефон и уверена да " помогне на служители на реда в задържането на измамници “ тя се приготвила да изхвърли през терасата плик със събраната сума. По проект, разпореден от шефа на ОДМВР Добрич и вследствие на подхванатите бързи дейности от чиновници на браншове " КП “ при Първо районно управление (на МВР) Добрич и ОДМВР Добрич, в миг на вземането на 7 500 евро, били арестувани 37-годишен варненец, изпратен на домашния адрес като " пощальон “ и различен 52-годишен варненец.  

По същото време на територията на град Левски чиновници от ОД МВР-Плевен задържат в лек автомобил двама рецидивисти от гр. Павликени – на 31 година и 23г., за които е открита съпричастност към осъщественото в гр. Добрич закононарушение. В рамките на осъществените процесуално-следствени дейности са открити материални доказателства, съотносими към подготовката и реализирането на измамата. Четиримата мъже са арестувани в полицейския арест до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане, като работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата и в посока определяне и на други участници към осъщественото закононарушение.

На две от лицата са повдигнати обвинявания за осъщественото закононарушение, като са постановени ограничения за неотклонение " Задържане под стража " от районен съд Добрич. Работата по изясняване съпричастността на лицата към други осъществени закононарушения на територията на ОДМВР Добрич продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР