През 2019 г., когато Варна ще е европейски град на спорта,

...
През 2019 г., когато Варна ще е европейски град на спорта,
Коментари Харесай

Варна тегли кредит за 46,7 милиона лева


През 2019 година, когато Варна ще е европейски град на спорта, ще бъдат вдигнати три нови спортни комплекса в кв. " Владислав Варненчик “, кв. " Виница “ и на ул. " Студентска “ и ще бъдат построени спортни и детски площадки навън. Със средства от заема са предвидени  поетапни поправки на по-малки улички в целия град. Нов образ следва също да придобият зоопаркът и филиалът на театъра, както и читалище " П. Р. Славейков “.

Община Варна е в доста положително финансово положение и съгласно оценките на кредитни институции е способна да поема краткосрочни и дълготрайни задължения. Това сподели пред съветниците Стефка Господинова, шеф на Дирекция " Бюджет и финанси “ в Община Варна. По думите й за 5 години общинският бюджет на Варна бележи съвсем двойно нарастване, като сериозен растеж има при събраните лични доходи. Стефка Господинова сподели още, че общината няма просрочени отговорности и ще приключи годината с позитивен финансов резултат.

Окончателното решение за поемането на дълготраен дълг ще бъде взето от Общинския съвет на съвещанието, планувано за 19-ти и 20-ти декември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР