На проведеното днес разпоредително заседание, се установи, че делото е

...
На проведеното днес разпоредително заседание, се установи, че делото е
Коментари Харесай

Прекратиха съдебното производство за причинена смърт по непредпазливост на строителен обект в Свети Влас


На извършеното през днешния ден разпоредително съвещание, се откри, че делото е подсъдно на Окръжен съд - Бургас и няма процесуални спънки да бъде гледано при открити порти. Защитниците на подсъдимите показаха мнение, да бъде прекъснато правосъдното произвеждане, за изясняване на несъответствия в обвинителния акт и цялостното излагане на изчезнали обстоятелства и условия по делото. Това искане бе доказано от подсъдимите, както и желанието, делото да бъде гледано по реда на кратко правосъдно разследване.

Съдът, като изслуша страните счете, че в действителност не е изяснена фактическата конюнктура в обвинителния акт. Съдебната инстанция приключи правосъдното произвеждане и върна делото на държавното обвиняване, за прецизиране на обстоятелствата и събитията, уточняване метода на осъществяване на действието.

Определението на Окръжен съд - Бургас предстои на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Бургас в 7-дневен период.

Припомняме, че Окръжен съд - Бургас с присъда от 02.02.2017 година, оправда подсъдимите по повдигнатите им обвинявания. В своите претекстове съдът счете, че от доказателствата по делото се открива, че главните аргументи за настъпилата акцидент е " приложеният неприемлив - неправилен способ на заливане на бетона и неналичието на персонални защитни средства и по-конкретно защитен колан от страна на потърпевшия М. И. " и още, че от протокола за химическа експертиза е открито, че в тестът на кръвта на потърпевшия М. И., е имало съществуване на алкохол, в количество 0.27 промила. По делото бе открито по неоспорим метод, че непосредствените аргументи за злополуката са " независимото решение за заливането на дребната плоча от страна на потърпевшия М. И., който като неофициален началник на групата служащи е наредил, а те са се подчинили и са подхванали дейности по заливането на плочата, по определен от него неприемлив и неправилен способ ".

Апелативен съд - Бургас, след инспекция на присъдата, откри постъпилия митинг за отчасти състоятелен - по отношение на настояването за анулация на оправдателната присъда. Въззивната инстанция анулира присъдата на Окръжен съд - Бургас и върна делото за ново разглеждане от съда, от стадия на правосъдното съвещание.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР