Ритуалът бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий във

...
Ритуалът бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий във
Коментари Харесай

С водосвет за здраве откриха новата съдебна година в Бургас


Ритуалът бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий във фоайето на Съдебната палата на гр. Бургас.

Присъстваха: зам.-председателят на Върховният административен съд – госпожа Мариника Чернева, Апелативният прокурор на гр. Бургас господин Любомир Петров, Областният шеф господин Вълчо Чолаков, секретарят на община Бургас господин Божидар Кънчев, юрист Христофор Кондев –председател на Адвокатски съвет на БАК, съдии, прокурори и чиновници.

Председателят на Апелативния съд Деница Вълкова поздрави посетители и домакини и пожела на работещите в Съдебната палата здраве и кураж.

“Ние съдите и прокурорите не забравяме, че всеки един наш акт би трябвало да носи мъдрост и разсъдък и да бъде транспарантен, явен и обективен. Не забравяме, че всеки ден сме във фокуса на медиите и обществото и упованията към българския съд и прокуратура са големи и непрекъснати. Считам, че съдите и прокурорите, работещи в Съдебната палата на гр. Бургас, са експерти, почтени за почитание хора, които са образец за етично държание и висок морал. Със своята ежедневна активност потвърждаваме, че можем да отговорим на упованията за качествено правораздаване, за бърз и ефикасен правосъден развой, както и даваме своя принос за повишение доверието жителите в българския съд и за усилване  вярата им в справедливостта “- уточни арбитър Вълкова.

В своето одобрение след водосвета Сливенският митрополит Йоаникий прикани магистратите да бъдат обективни, да не се разколебават и да ползват думите от светата Библия: " И сподели на съдиите: Внимавайте какво вършите; вие вършите не съд човешки, съд Господен; и в съдийската работа Бог е с вас “

Дядо Йоаникий подари на административните ръководители на съдилищата и прокуратурите в Съдебната палата християнска литература и свои творби духовни упътвания.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР