Burgas24.bg, който излови две от мургавите шарлатанки. Въпреки, че след

Burgas24.bg, който излови две от мургавите шарлатанки. Въпреки, че след ...

Тези измамнички събират пари на гърба на хората с увреждания! Запомнете лицата им.

Burgas24.bg, който излови две от мургавите шарлатанки. Въпреки, че след нашата намеса, миналата година групата бе заловена от полицията и изхвърлена от България с предупредителен протокол, те отново са тук и събират пари от бургазлии.

Схемата им е една и съща – обикалят централните улици и комплексите с папка и уж събират подписи за изграждане на център за глухонеми. На някои от хвърчащите листчета  има поставен символът на хората с увреждания. Представят се за глухонеми и след като някой се подпише, с жестове и мимики настояват за парични дарения.

Наш репортер предотврати поредното такова взимане на пари от случайно спрян гражданин. Измамниците мигом забравиха, че са глухонеми и започнаха да мърморят нещо на румънски, показвайки неприлични жестове.

За жалост българските закони са такива, че дори и да бъдат хванати в крачка, последиците за мургавите румънци ще са почти нулеви. Нужни са безспорни доказателства и свидетелски показания, което до голяма степен отказва потърпевшите да се занимават. Единственото, което можете да направите е да запомните лицата им. Не се подписвайте и не им давайте пари, вместо това ги снимайте и разпространявайте снимките им!

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Източник: burgas24.bg