Пресслужбата на съда припомня, че Якимова е в ареста от

...
Пресслужбата на съда припомня, че Якимова е в ареста от
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на разследвана за подбудителство за притежанието на наркотици за близо 2,5 млн. лв

Пресслужбата на съда напомня, че Якимова е в ареста от 18 август тази година с определение на Оценка за съвместимост - Разград. Два дни преди този момент, в Цар Калоян, при инспекция на автовоз органите на реда разкрили в тайник голям брой пакети с марихуана и амфетамини. Иззетата дрога била 8,055 кг марихуана на стойност 48 330 лева и 78,650 кг амфетамини на стойност 2 359 500 лева Общата стойност на иззетата дрога е 2 млн 407 830,00лв. Иванов, който е вторият обвиняаем по това досъдебно произвеждане на ОД на Министерство на вътрешните работи Разград персонално е показал на проверяващите тайника в автомобила, където са открити опиатите, както и метода по който същият да бъде отворен.

Днес, при въззивната инспекция на определението на съда в Разград, с което е била продължена мярката за неотклонение на обвинената, Варненският апелативен съд удостовери основанията на първата правосъдна инстанция и остави без почитание жалбата на отбраната й. Адвокатът намира, че тримесечният престой на младата жена в ареста не е уместен, още повече, че проверяващите не работили с нея.

Прокуратурата от своя страна не намира учредения за изменение в по-лека на мярката за процесуална насила по отношение на обвинената, разследвана за тежко закононарушение с извънредно висока степен на социална заплаха. Разследването не е завършило, а срокът на следствените дейности са удължени през октомври по планувания от закона ред с още два месеца.

В своето определение Варненският апелативен съд записа, че споделя причините на първата правосъдна инстанция, които се основават на събраните в при следствието доказателства. Както при първичното взимане на мярката, по този начин и към сегашния миг няма доказателства, които да разколебаят обоснованото съмнение, че Якимова е съпричастна към закононарушението, за което е привлечена като обвинена. Актуална към момента е и заплахата от укриване на обвинената, поради наличните по делото данни за контакти и роднински връзки с лица от други европейски страни, както и данни за пътуванията й в чужбина. С оглед на количеството, типа и цената на откритите опиати, на характерността на задружната незаконна активност, за която има данни, че е почнала доста преди акцията по задържането на двамата обвинени, и за този съд продължава да е действителна заплахата Леман Якимова да извърши закононарушение.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което се удостоверява ареста на Леман Якимова, привлечена като обвинена по тази причина, че в съучастничество с Ивайло Иванов, тя като подстрекател и помощник, а той като причинител, без съответно позволение държали за разпространяване повече от 86 кг марихуана и амфетамини, на стойност близо 2 млн. и 500 хиляди лева е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР