Varna24.bg. От прокуратурата бе внесено искане в Районен съд  -

...
Varna24.bg. От прокуратурата бе внесено искане в Районен съд  -
Коментари Харесай

Ето я сгафилата във Варна баба Веселинка, която стана муле на измамници

Varna24.bg . От прокуратурата бе импортирано искане в Районен съд  - Варна за взимане на мярка за неотклонение по отношение на Веселинка, привлечена като обвинена за опит за телефонна машинация – закононарушение по член 210, алинея 1, по отношение на член 209 и член 18 от Наказателен кодекс. Делото по разглеждане на мярката стартира в 11 часа, в правосъдна зала 1А в постройката на площад " Тракия “. 

Припомняме цялата скица на измамниците: 

Тя е класическа. Лекар изискал пари от майка на потърпевшо в злополука момиче, при животоспасяващата интервенция, на което били сложени златни пирони. Мнимият доктор звънял от румънски мобилен номер и заплашвал, че в случай че не получи 30 000 евро за златните пирони, ще прати на майката тайфа от 15 души. 

Другият участник в схемата, чиято роля е на " положителното ченге “, е привиден полицейски контрольор, показал се като Красимир Николов от общинска полиция. Той заречен подпомагане на застрашената, която по случайност е прокурор в Районната прокуратура. 

Телефонната епопея почнала в 10,05 часа на стационарния телефон в Районната прокуратура във Варна, взет за домакински телефон от измамниците, траяла на мобилния телефон на нарочената за жертва и приключила към 18,30 часа на 20 февруари със задържането на 80-годишната Веселка. Възрастната жена била изпратена да прибере парите, които по заповед на измамниците жертвата на телефонната машинация трябвало да изхвърли от терасата на жилищен блок, в който сякаш живеела.

След десетки ангажименти, закани и претенции да бъдат изтеглени всички налични пари от банковата сметка на " жертвата “, за които измамниците сякаш имали информация от банкова служителка, сумата за златните пирони била понижена до 6830 лв.. В торбичка бил подложен плик с банкови брошури, имитиращ пачка с пари. На адреса се появила старата жена, която непрестанно говорела по мобилен телефон с измамниците. Те я насочвали къде да търси торбичката с изхвърлената сума. Тогава 80-годишната Веселинка Р. била арестувана от полицейски чиновници, които очаквали на място идването на индивида на телефонните измамници.  

След формиране на досъдебното произвеждане по случая и последвалото претършуване на адреса на арестуваната Веселинка Р. полицията намерила в дома й 500 лв. и движимости от друга телефонна машинация, осъществена на територията на Районната прокуратура в Девня с нейно присъединяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР