Varna24.bg. В свое искане за пореден път от независимия синдикат Авто

...
Varna24.bg. В свое искане за пореден път от независимия синдикат Авто
Коментари Харесай

По-скъпите таксиметрови услуги във Варна отново на дневен ред

Varna24.bg .

В свое искане за пореден път от самостоятелния профсъюз " Авто 94 " упорстват за повдигане от 0.75 лева на 1 лева на километър дневна и от 0.85 лева на 1,20 лева за километър нощна тарифа.

" С оглед на инфлацията, увеличените разноски, влошената инфраструктура, отлива на водачи, НТС " Авто 94 " прави следното предложение за смяна на минималната цена за един километър пробег. 

Професията лидер на лек таксиметров автомобил е високо виновна и рискова специалност и желаем съответно възнаграждение на нашия труд. Смисълът на въвеждането на минимална цена е да защищити таксиметровите водачи от нелоялна конкуренция от въвеждането на дънпингови цени от някои от участниците на пазара. 

А сега цените са тъкмо такива, наложени от господстващото състояние на централите. Максималната цена пази потребителите от корист от страна на таксиметровите водачи. Изборът, който би трябвало да извършите е дали да има таксиметров транспорт на налична цена или мъчнопроходим транспорт евтино. 

Таксиметровите водачи желаем Община Варна, на която плащаме налози, да сътвори естествени условия за развиване на дребния бизнес и повишаване приходите на популацията. Настояваме дружно с построяването на таксиметровите стоянки да се планува ъгъл за отдих и слагане на химическа тоалетна. Запазваме си правото на протестни и протестни дейности при неудовлетворяване на настояванията ни ", се показва в настояването до съветниците. ", се посочваше преди време в писмо от профсъюз Авто94 до съветниците.

До комисията е изпратено и мнение на най-голямата таксиметрова компания във Варна " Транстриумф ". Според него всички цени би трябвало да се усилят най-малко с 13 стотинки за километър. В предлагането се показват и цени единствено за летните месеци, юни, юли и август, които да бъдат 0,98 лева за километър денем и 1,08 лева за километър през нощта. 

" Като се има поради, че работещите водачи в " Триумф такси " наброяват 967 индивида, считаме, че със задържане на тези допустими цени в останалите девет месеца на годината, ползата на жителите, ползващи таксиметрови услуги, също ще бъде предпазен ", се добавя в мнението от таксиметровата компания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР