На 61 дружества от областите Бургас, Ямбол и Сливен бяха

...
На 61 дружества от областите Бургас, Ямбол и Сливен бяха
Коментари Харесай

Над 150 милиона вече не са в касите на бургаски фирми след проверки на НАП


На 61 сдружения от областите Бургас, Ямбол и Сливен бяха предоставени инспекции и проверки, а десетки други от района получиха предупредителни писма от приходната организация. В резултат на това забележителна част от фирмите коригираха финансовите си резултати за предходната година или заявиха, че са изплатили дивиденти.

До края на 2017 година всяко лице, което непринудено признае позволени счетоводни и данъчни отклонения при касовата си наличност, ще получи опция за промяна на към този момент подадени данни без да му бъде възлагана инспекция или проверка, дават обещание от Национална агенция за приходите. През идната година обаче на сдруженията, които не престават да настояват, че разполагат с огромни суми на каса ще бъдат осъществени инвентаризации на наличните средства и, при нужда, инспекции или проверки.

От приходното ведомство в морския град разясниха на база резултатите от инспекциите, че стотиците милиони левове, които са били вписани във финансовите доклади са недействителност, а в по-голямата част от случаите е ставало дума за непозволени счетоводни интервенции и прикрито систематизиране на облага. Същевременно от Национална агенция за приходите показват, че методът на Агенцията за поощряване на доброволните корекции е по-подходящ и ефикасен от автоматизираното налагане на наказания и по тази причина в оставащите дни до края на годината фирмите могат да се свържат с Национална агенция за приходите за подпомагане. През 2018 година обаче законът ще бъде прилаган в цялостната му суровост, безапелационни са данъчните.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР