0 коментара за Площад Тройката500 участници ще се включат в

...
0 коментара за Площад Тройката500 участници ще се включат в
Коментари Харесай

Близо 500 участници ще се включат в първия Фестивал на маскарадните игри


0 коментара за Площад „ Тройката ” 500 участници ще се включат в първия Фестивал на маскарадните игри, националното и художествено творчество ", който следва в Бургас в дните от 19 до 21 октомври. Това разкри пред медиите Диана Цинцарска, ръководител на Сдружението с нестопанска цел " Българско е “, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Основният фокус ще бъде ориентиран върху маскарадните игри. В рамките на феста ще се организира ревю на български производители " Българско е ". В него ще се включат към 20 участници, които ще показват художествени и занаятчийски творби от цяла България. Там ще могат да се видят маски разнообразни материали като керамика, дърво, вълна,  кожи и други.

Официалното разкриване на маскарадните игри е планувано за 19 октомври в 16.00 часа с къса стратегия на читалищата в " Меден рудник “ и  " Долно Езерово “.

Дефилето на Маскарадните игри ще стартира в събота от 10.30 часа. То ще тръгне от постройката на Община Бургас и ще стигне до площад " Тройката “. Представянето на групите е с начален част 11.00 часа.

Третият ден е ориентиран към най-малките, те ще могат да рисуват маски и да работят с глина.  

" Подбрали групи от съвсем всички етнографски региони. Ще видите групи от Шумен, Варненско, Стара Загора, Ямболско, както и всички сформира от Бургаска област, които са откликнали да вземат участие. Една от задачите които си слагаме е да удължим туристическия сезон и в края му да предложим артикул, който да ги задържи още малко тук “, разкри Цинцарска.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР