Див пчелен рояк в центъра на София беше спасен от

...
Див пчелен рояк в центъра на София беше спасен от
Коментари Харесай

Спасиха див пчелен рояк в центъра на София

Див пчелен рой в центъра на София беше избавен от загиване. Прочиствайки изгнилите и рискови дървета в Борисовата градина, дървосекачите се натъкнали на пчелен медоносен кошер. Наложило се да повикат по неотложност пчелари, с цел да спасят фамилията.

София

На Ясена от дълго време му е свършило времето. Изсъхнал и с изгнили към този момент корени, елементарно го бутнали. Но когато моторният трион разрязал дънера, от там се разхвърчали ядосаните му жители.
Методи Михайлов - Софийски пчеларски съюз: Дънерът е бил очакван за заличаване, прогнил е. Изведнъж се оказва, че има пчелно семейство. Естествена хралупа - по този начин са оцелявали милиони години пчелите.Михаил Михайлов - Софийски пчеларски съюз: Пчелите нямат желания към дърветата, стига в тях да има хралупа, т.е. сърцевината да е изпразнена и тази празнина пчелите се настаняват като построяват пити.Методи Михайлов - Това е главният конструктивен детайл в пчелния кошер - пчелната пита. И в нея се случва безусловно всичко в живота на пчелите. Тук майката снася яйца, тук се излюпва ново потомство, тук складират храната, мед и прашец.
Приспаха за малко пчелите, с цел да могат да пренесат дънера в Южния парк. Там скоро ще има учебно-демонстрационен пчелин и естествената хралупа кошер наподобява ще е първият експонат. Но като начало ще се погрижат да захранят кошера и пчелите да преживеят зимата без проблеми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР