Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка задържане под стража“

...
Окръжен съд – Варна определи постоянна мярка задържане под стража“
Коментари Харесай

Хванаха ученик с наркотици във Варна, опитал се да избяга

Окръжен съд – Варна дефинира непрекъсната мярка " задържане под стража “ на 19-годишния Исидор И., обвинен за това, че във Варна без съответно позволение държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции. Срещу него има още 3 висящи производства по същия член на Наказателния кодекс.

При опит на органите на полицията за инспекция на самоличността на Исидор по сегашното досъдебно произвеждане, същия след поканване да заяви, дали държи в себе си наркотични субстанции избягал и се укрил.

Престъплението, в което е упрекнат младежът е тежко по смисъла на закона и Наказателен кодекс планува наказване " отнемане от независимост " от 2 до 8 години и санкция от 5 хиляди до 20 хиляди лева

Защитата на обвинения изиска по-лека мярка за неотклонение с претекста, че той има непрекъснат адрес и няма предходни осъждания. 

Като прегледа събраните досега гласни и писмени доказателства, протоколи от претърсвания и изземвания, съдът реши че съществува обосновано съмнение Исидор И. да е съпричастен към действието, в което е упрекнат. Предвид характерността на дейностите му и високата социална заплаха, правосъдният състав реши, че е действителна заплахата лицето да укрие и да извърши друго действие и дефинира най- тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “.  

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР