Varna24.bg. В съдебната зала мъжът остана безмълвен и заяви само, че

...
Varna24.bg. В съдебната зала мъжът остана безмълвен и заяви само, че
Коментари Харесай

Борислав в съда: Няма какво да кажа! Адвокатът му нападна прокуратурата

Varna24.bg . 

В правосъдната зала мъжът остана безгласен и съобщи единствено, че няма какво да каже. 

Служебният му бранител Енчо Енчев обаче изнесе много дълга тирада, в която упрекна прокуратурата, че е побързала да изнесе пред медиите " първосигнална версия, бърза, комфортна и лесносмилаема ".

Ето какво съобщи юристът, преди да изиска по-лека мярка като домакински арест:

" Становището на прокуратурата се базира на първосигнална версия. Първосигнална е, тъй като е на база на няколко условия, които са известни. Става въпрос за някакъв скандал сред страните на 24 февруари. Скандалът е зародил във връзка на вземането на разнообразни облекла от общото жилище, в което той е живеел със брачната половинка си Кремена чартърен. Има скандал, само че той не е съображение за мнение, че авторството на действието е несъмнено открито. И преди този случай посред им е имало кавги. На 26 февруари е трябвало да имат бракоразводно дело във Варненския районен съд. Един подобен случай на територията на Варна съгласно прокуратурата е трябвало да бъде бързо осветлен, по тази причина прокуратурата бърза. И го прави поради смяната в Наказателния кодекс, съгласно която домашното принуждение се смята за престъпно действие от 26 февруари. Изключително комфортен миг се употребява от Варненската районна прокуратура, с цел да се популяризира този факт. Когато Борислав е викнал майка си, той е разчитал тя да приключи абсурда. Били са очевидци хазяина и хазяйката. Варненската прокуратура преди да осведоми медиите, дано да почука на една друга врата, да влезе в няколко регистъра да ревизира защо става въпрос. Тогава нямаше да даде информация, че има тъжби от Кремена срещу Борислав.

Не беше изнесен обстоятелството, че откакто Борислав и майка му са си тръгнали от квартирата, Кремена е ходила до хазяите на горния етаж. Позвънила е на вратата и не е поискала да бъде извикана кола за спешна помощ, за да бъде освидетелствана за побоя. Докато той и майка му са били там тя е била съответна. В същото време няма обзор на Борислав от експерт, което да откри дали по тялото му има драскотини и белези от битка, а един подобен побой и скандал допуска, че са имали такава. Ако имаше сериозен конфликт той щеше да има следи от пердах. Досега Борислав  не е бил обект на следствие, работи и има непрекъснат адрес, по тази причина няма заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение ", сподели юрист Енчев.

Според Наказателния кодекс, закононарушението, в което е упрекнат Борислав е тежко съзнателно и се санкционира с " отнемане от независимост “ от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.

Припомняме хронологията съгласно обвиняването. На 24 февруари тази година в жилището, наето от фамилията, Борислав пребил брачната половинка си. Двамата били женени от няколко години, само че бракът им не вървял и от самото начало бил придружен от кавги. Между съпрузите, които били в бракоразвод, избухнал следващ спор, който траял с нечовечен побой над 40-годишната жена. Борислав позвънил на майка си, с цел да изнесат дружно багажа му. След това двамата напуснали жилището и оставили сама пребитата жена.

След като не съумяла да се свърже с щерка си, майката на убитата подала сигнал в Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи във Варна. Изпратени били чиновници на Министерство на вътрешните работи и на пожарната на адреса, които съумели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било намерено тялото на убитата.

Извършената аутопсия посочила, че повода за гибелта е солиден кръвоизлив в мозъка. Установени са голям брой кръвонасядания по кожата на лицето, разнообразни области на гърба, горните и долни крака, получени при удари със или върху твърди тъпи предмети.

На 26 февруари тази година е било планувано бракоразводното дело на фамилията във Варненския областен съд.

Според събраните досега от прокуратурата доказателства несъмнено е открито съществуване на дълготрайно нападателно държание от страна на Борислав Н. Той е бил предупреждаван неведнъж с писмени протоколи по закона на Министерство на вътрешните работи, като това му държание е съпътствало целия интервал, в който обвиненият е бил в брак с потърпевшата.

Варненският областен съд, като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане, одобри, че съществува обосновано съмнение, Борислав Н. да е съпричастен към действието, в което е упрекнат. Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване за него, както и изхождайки от държанието на обвинения във времето, правосъдният състав счете за действителна заплахата лицето да се укрие или да извърши закононарушение и му дефинира най- тежката мярка за неотклонение.   " задържане под стража “.  

Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Варна, като в този случай делото ще бъде прегледано на 5 март 2019г. от 10.00ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР