Бюджетът за местни дейности е в размер на 7 141

...
Бюджетът за местни дейности е в размер на 7 141
Коментари Харесай

Община Варна дава за социални дейности над 15 млн.лв.

Бюджетът за локални действия е в размер на 7 141 814 лева В тази сума е включена издръжката на домашния обществен патронаж и на приюта за краткотрайно настаняване на бездомни хора, както и цялостната прехрана на обществените асистенти на 120 деца. С част от средствата ще се финансират също 16 центъра за обществени услуги за деца и възрастни в риск, еднократните помощи за комунално-битови потребности на обществено слаби жители, пенсионерските клубове в общината.

За домашния обществен патронаж, обслужващ 550 души над 60-годишна възраст или хора с увреждания, са заделени 2 254 263 лева Услугата включва както доставка на храна по домовете, по този начин и поддържане на персонална хигиена и непорочност на жилището, подпомагане за доставяне с механически помощни средства за ползватели с увреждания и други

Бюджетът за обществените асистенти на 120 деца със специфични просветителни потребности, които вървят на учебно заведение и детска градина, е в размер 880 800 лв., а за издръжката на приюта за бездомни хора ще бъдат изразходвани 368 300 лв..

В локалната хазна са планувани също 101 600 лв. за еднократни обществени помощи. Пенсионерските клубове, които са 23 на територията на общината, ще получат общо 94 200 лв.. 65 970 лева ще бъдат заделени за осъществяване на лекуване в барокамера на 90 заболели от множествена склероза, мозъчен инсулт, деца с церебрална парализа и аутизъм и други

Заложените средства за финансови разноски са в размер 809 396 лева От тях 200 000 лв. са планувани за покупката на три нови микробуса за разнос на храна и за превозване на хора с увреждания. 90 000 лв. са планувани за планиране на главен ремонт и на външен асансьор на Дома за остарели хора " Гергана ". Същата сума ще бъде изхарчена за ремонтни действия в Дневния център за деца и младежи с умствена назадничавост " Св. Йоан Златоуст ". Предвижда се също по този начин планиране, доставка и монтаж на отвесна хидравлична платформа за хора с увреждания в подлеза до сп. " Акациите ", на бул. " Княз Борис I ", което ще коства към 70 000 лв..

На съвещанието бе обявено също, че сега Община Варна предлага общо 58 обществени услуги. 27 от тях са за деца и 31 - за възрастни. Поводът за обобщението беше общинският разбор на обстановката и оценка на обществените потребностите в община Варна, който съветниците утвърдиха. Те дадоха също единодушието си потенциалът на центъра за обществена рехабилитация и интеграция на деца с увреждания към " Карин дом " да бъде повишен от 50 на 70 места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР