Varna24.bg.Организатори са Сдружение В името на децата на България, Фондация

...
Varna24.bg.Организатори са Сдружение В името на децата на България, Фондация
Коментари Харесай

Ванухи Аракелян: Не можеш да си добра майка, ако обругаваш бащата на детето си и обратно

Varna24.bg .

Организатори са Сдружение " В името на децата на България ", Фондация " Жени за красива Варна ", Съюз на юристите в България и Апелативен съд – Варна. Ето какво показа във връзка форума ръководителят на Апелативен съд-Варна Ванухи Аракелян:

" Въпросът с родителското отчуждение и въздействието върху децата стои все по-остро на дневен ред. Когато за първи път сътрудниците ми от Районен и Окръжнен съд сложиха въпроса за нуждата от такова образование, аз бях мощно сюрпризирана, тъй като като сватбен арбитър преди 15 години, в случай че ме бяхте питали дали има подобен проблем, щях да бъда безапелационна, ясна и еднопосочна: " Не! “. Има изключения, има изолирани случаи, само че те не съставляват общата картина.  

От всичко това, което разбирам като статистика, от моите наблюдения като човек, аз съзнавам, че някой е изтървал духа от бутилката! Българските родители се опасяват и не могат да бъдат тези родители, които да обезпечат за детето си естествената демонстрация на родителска любов. Психолозите споделиха, че за родителските качества на една майка или на един родител се съди по това по какъв начин се вкарва в живота на детето другия родител.

Не можеш да си добра майка, в случай че обругаваш бащата, в случай че бъде внушавано на детето, че той няма място в твоя живот и назад. Ако ти си оня добър татко, ти би трябвало да уважаваш майката на детето, за което се биеш. Разпада на тези полезности ни докара до районната среща на 65-те магистрати и на днешната Национална конференция. Най-голямата ни задача е с дребни, само че задоволителни, смислени промени, да се минимализират провалите, които са факт.

От там нататък би трябвало да влезем в учебните заведения, тъй като в случай че едно дете свикне с чувството, че може без един родител, че единия родител е непотребен, задължение е, принудител е, или пък за майката, че е неработеща, скучаеща, кифла и така нататък, то нали ще възпроизведе същия този модел, когато порасне. Психолозите ни споделиха още нещо. Когато едно дете порасне и разбере от какво е било лишено, то се обръща и намразва отчуждаващия родител. “

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР