Варненецът и молдовският гражданин са обвинени и за държане на

...
Варненецът и молдовският гражданин са обвинени и за държане на
Коментари Харесай

Интернационално трио е предадено на съд от Окръжната прокуратура във Варна!


Варненецът и молдовският жител са упрекнати и за държане на муниции за огнестрелно оръжие. В Любомир са открити и конфискувани 265 патрона и пълнител за автомат " Калашников “, а в оповестения за търсене с ЕЗА молдовец – 42 патрона, като и двамата подсъдими не са имали позволение за това.

До разкриването на модерната наркооранжерия се стигнало след сигнал, че във вилно населено място в селото двама мъже с молдовско и румънско поданство отглеждат канабис. На 13 август 2018 година чиновници на ТС БОП подхванали инспекция. В двора на вилното населено място чиновниците разкрили затрупан басейн. По думите на подсъдимия Любомир, който бил един от съсобствениците на селището, басейнът бил трансфорат във плантация за охлюви.

Под предлог че се съблюдава изключителна яловост при развъждането на охлюви, мъжът отказал да пусне полицейските чиновници. След гледище той отворил вратата на помещението, откъдето се разнесла характерната миризма на коноп. Второто помещение било оборудвано с лампи, рефлектори, филтри, поддържала се климатизация и вентилация и била построена напоителна система за множеството кофички с растения марихуана в начален етап. 

Любомир разкрил пред чиновниците, че досега е отгледал две реколти с марихуана, като от втората получил над 14 кг. Готовата продукция била продавана на непознати жители, които се придвижвали с два мерцедеса и автомобил " Киа “. Те го снабдявали със семена и изкупували продукцията марихуана по 4000 евро за кг.

Предприет бил обход на региона. По черен път бил открит един от мерцедесите на клиентите на варненеца. До него стоял румънецът Виталий Ч., който постоянно обитавал във вилното населено място. От колата миришело на марихуана, а на към десетина метра от нея чиновниците на реда разкрили чували с растението и туби с течност.

Другият " Мерцедес " бил открит зарязан на към 300 метра в гората. Колата се оказала благосъстоятелност на българин, който я продал на рускоговорящ мъж, на име Миша. По откритите персонални движимости и по касов бон за заредено гориво бил открит Михаил К., който платил в бензиностанцията на ПОС-терминал с банкова карта на свое име. Молдовецът бил наемател в една от къщите на селището и имал контракт за наем с Любомир К. При претърсването на населяваната от Михаил К. къща били открити 42 боеприпаса за револвер. След като молдовецът не бил открит, той бил разгласен за търсене с ЕЗА.

С протокол за непринудено предаване Любомир К. предал на полицейските чиновници 265 патрона и един пълнител за автомат " Калашников “. От помещението под басейна били конфискувани 482 кофички с растения, суха тревиста маса, торове и препарати за растителна отбрана, както и съоръжение.

Румънецът Виталий Ч. сега се намира във варненския затвор. Подсъдимият молдовец Михаил К. се търси към момента. На варненеца Любомир К. след първичното задържане под стража, мярката за неотклонение била променена в домакински арест, а след това – в парична гаранция от 5000 лв..

Предстои делото против интернационалното трио да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР