Май-много пари е заработила пловдивската болница Свети Георги – 90 милиона

...
Май-много пари е заработила пловдивската болница Свети Георги – 90 милиона
Коментари Харесай

Ето колко е платила НЗОК на болниците по клинични пътеки през 2018-а


Май-много пари е проработила пловдивската болница " Свети Георги " – 90 милиона лв., следвана от варненската " Света Марина " с 65 милиона лв., софийските " Аджибадем Токуда " с 58 милиона лв., " Пирогов " с 56 милиона лв., " Софиямед ", " Сити клиник Аджибадем " и ВМА надлежно с 42,41 и 40 милиона лв..

Болниците в София са получили съвсем 1/3 от парите на НЗОК – 610 милиона лв., а дружно с лечебните заведения в Пловдив половината от всички пари за болнична помощ за 2018 година. За месец януари 2019 година НЗОК е изплатила на лечебните заведения общо 156 милиона лв., което с 9 % повече спрямо януари 2018 година, когато те са получили 144 милиона лв..

Януари, обаче е и месецът с най-ниско възнаграждение през 2018 година, през която приблизително лечебните заведения са получили по 156 милиона лв.. Ако темпът на повишаване от предходната година се резервира, то до края на годината може да се доближи до психическата граница от 2 милиарда лв.. Това, обаче е малко евентуално, тъй като БЛС и НЗОК се договориха да не усилват цените на клиничните пътеки през тази година и единственият метод да се усилят приходите на лечебните заведения е като се усилят хоспитализациите. Няма учредения да се чака 10% растеж на хоспитализациите в страната, които доближиха едно стабилно равнище през последните години.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР