Хубаво е човек, когато отиде на плаж и реши да

...
Хубаво е човек, когато отиде на плаж и реши да
Коментари Харесай

Как да се спасим при мъртво вълнение?


" Хубаво е човек, когато отиде на плаж и реши да се къпе да не е самичък във водата, по-добре да е в група. Ако попадне в мъртво неспокойствие, първото нещо е да не се паникьосва, да се обърне по тил, тъй като човешкото тяло има плаваемост и да почне да маха и да вика за помощ. Следващото нещо, което може да направи, е с леки придвижвания на ръцете и на краката да се опита да излезе към брега. Затова е добре да е в група, да има 2-3 индивида на брега и когато няма избавител на плажа, да се обадят на телефон 112. Ако индивидът е близо до брега, може да му подадем някакъв предмет, за който да се хване ", поучава Русев.

По думите му, най-честите неточности идват това, че туристите не съблюдават флаговата сигнализация. Когато е знамето е зелено значи, че къпането е позволено. Жълто знаме - къпането е рисково и е без надуваеми предмети. При червен байрак къпането е неразрешено, напомни спасителят.

Другото нещо, което би трябвало да се съблюдава, е че след щедро хранене не би трябвало да се влиза два часа във водата. След използването на алкохол, опиати и други упойващи субстанции не би трябвало да се влиза 8 часа във водата.

Децата под 12-годишна възраст не би трябвало да бъдат без наставнически надзор. Не би трябвало да им се дават дъвки и бонбони, тъй като в случай че влязат във водата могат да се задяват и да стане случай.

Хората със сърдечни проблеми би трябвало да вървят на плаж от 7 до 10 часа.

Препоръчително е да пие доста вода и течности, тъй като когато човек е на плаж, той се обезводнява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР