Buras24.bg общинският съветник Живко Табаков, който неотдавна направи широко допитване

...
Buras24.bg общинският съветник Живко Табаков, който неотдавна направи широко допитване
Коментари Харесай

Темата за крайбрежната велоалея разпали страстите в ОбС-Бургас! Ще се намери ли решение на конфликта?

Buras24.bg общинският консултант Живко Табаков, който наскоро направи необятно допитване по тематиката. Припомняме, че част от предложенията са постъпили точно от колоездачи, които смятат алеята за конфликтна и неуместна, а сред пътните знаци и маркировката има съществено разминаване. Докладната бележка е подписана от Живко Табаков, Антон Коджабашев, Евгений Мосинов, Константин Бачийски, Тодор Ангелов и Георги Дражев.

Днес предлагането крайбрежната велоалея да бъде заличена и да бъде изработен различен маршрут провокира съществени диспути в Общински съвет. Зам.-кметът по строителство Чанка Коралска разгласи, че щом велоалеята е начертана, значи е законна. Според нея казусът може да се прегледа в комисията по сигурност на придвижването и вероятно да се изготви нов план за трасе в Морската градина.

" Предложението не е маркировката да се отстрани самоцелно, а алеята да стане краткотрайно споделена, до момента в който не се откри вид колоездачите да употребяват друга алея с приоритет – така наречен Алея на здравето, която е препоръчана от самите велосипедисти. Доколкото ми е известно, Общинска администрация знае за това предложение още от 2014-а година, когато велоалеята е оповестена за неточност. Дали е неточност на служител или на маркировъчната машина – въпрос на разнообразни трактовки, само че е реалност, че е установен проблем “, аргументира се Живко Табаков. По думите му, най-важното не е премахването на конфликтната маркировка, само че и посочването на съответна опция.

В последна сметка докладната бе отхвърлена в 3 гласа " срещу “, 14 " за “ и 18 " въздържали се “.

" Не давайки опция по проблема, на процедура той си остава забранен. Прокрадна се концепцията да се гласоподава единствено последната точка – комисията да обследва опция за различен маршрут, само че поражда въпросът за какво това до момента не се е случило? Предложението да се управлява скоростта на велодипедите и нарушителите да се глобяват на процедура е неприложимо. Кой ще мери скоростта на колоездачите? Осъзнавам, че тематиката не е приятна, точно затова пускахме анкета и се допитахме до разнообразни отзиви. Но да се споделя, че една алея е законна, единствено тъй като има положена маркировка, е неуместно “, сподели още Живко Табаков.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР