Varna24.bg. В тях положиха подписи кметът на Варна Иван Портних,

...
Varna24.bg. В тях положиха подписи кметът на Варна Иван Портних,
Коментари Харесай

Подписаха договор, засягащ 1200 работещи в сферата на здравеоапзването и социалната дейност във Варна

Varna24.bg .

В тях поставиха подписи кметът на Варна Иван Портних, Веселин Рашев, ръководител на синдиката на българските учители във Варна, Стойко Аанасов, зам.-председател на КТ Подкрепа и Веселина Божилова - ръководител на федерацията на синдиката в опазването на здравето към КНСБ.  

Договорите засягат 775 медицински лица във варненските ясли и медицински кабинети. Тяхната заплата е 805 лева в яслите и 1009 лева в кабинетите, изясни през днешния ден зам.-кмета Коста Базитов. Предстои нарастване на заплатите за работещите в обществените действия, които са 356 за Варна. От 1 януари техните трудови хонорари ще бъдат вдигнати с 10% и ще станат 896 лева За задачата в бюджета са планувани в допълнение 480 000 лева, добави Базитов. Запазват се придобивките, свързани с спомагателните хонорари за Коледните и професионалните празници, сподели още той. 

" Радвам се, че в навечерието на Коледните и новогодишните празници подписваме груповите контракти в областта на опазването на здравето и обществените действия. Подобни контракти имаме подписани с нашите обществени сътрудници в областта на образованието и спорта. Тези контракти, които подписваме през днешния ден, засягат към 1200 индивида. Мисля, че това е доказателство за добър обществен разговор с Община Варна. Вярвам, че с общи старания ще продължим тази добра традиция да надграждаме постигнатото досега, с цел да можем да осигуряваме още по-добри условия в вероятност. Надяваме се, че с приемането на бюджета за идната година и с параметрите, които сме заложили в него, ще дадем опция за още по-добри мотиви. Светли и спокойни празници ", сподели през днешния ден Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР