Димитракис ПирилисОбвиняемият е гражданин на Република Кипър, като през 2002

...
Димитракис ПирилисОбвиняемият е гражданин на Република Кипър, като през 2002
Коментари Харесай

Ето как кипърският бизнесмен е убил край Пловдив циганина крадец

Димитракис Пирилис
Обвиняемият е жител на Република Кипър, като през 2002 година се преместил да живее в България. Закупил аграрни земи и направил кравеферма в землището на с. Болярино, обл. Пловдив. В стопанството постоянно ставали обири на животни и имущество, за което били подавани сигнали в полицията. Поредното посягане било на 8 против 9 май 2019 година Тогава от фермата били отнети пет крави. Поради тази причина всяка вечер Димитракис почнал да обикаля с автомобила си към фермата, с цел да я пази и следи за крадци.

На 11 май 2019 година към 22,30 часа той  още веднъж излязъл да направи обход с колата. Половин час по-късно забелязал група мъже да извеждат шест крави от стопанството му. Първоначално Пирилис бил слязъл от автомобила, само че се уплашил, качил се в колата, угасил фаровете и се заключил. Страхувал се, че мъжете може да го атакуван.

Той видял по какъв начин крадците извели животните през огражденията и се насочили към близката равнища, засята с люцерна. Оттам трябвало да отведат кравите на автомагистрала " Тракия “ и да ги натоварят на бусове. Димитракис Пирилис знаел за пътя на животните, тъй като и преди ставали обири от фермата му по същата скица.

Обвиняемият потеглили с колата след групата мъже, които водели животните. Движел се с към 20 км/ч, в началото със загасени фарове на автомобила, като в един миг ги светнал, с цел да сплаши крадците и да избави кравите. Щом го видели, мъжете се разбягали из равнищата. Животните се насочили към стопанството. 

В това време обвиненият Димитракис Пирилис направил два десни завоя в равнищата, с цел да се върне назад към фермата, само че в този миг нямал видимост и блъснал с автомобила един от мъжете - П. Г., на 30 година Той по-късно умрял от пострадванията си. При злополуката е потърпевш още един мъж, като му е била породена лека телесна щета.

По делото са осъществени експертизи, съгласно които повода за злополуката е несъобразяване на лидера с събитието за липса на осветеност и видимост на мястото и доста благоприятни условия от траектории за придвижване на пешеходците и автомобила. Смъртта на П.Г. е настъпила в резултат на кръвозагуба от тежка черепно-мозъчна контузия, съгласно съдебномедицинската експертиза.

Установено е, че четирима мъже са взели участие в отнемането на животни от фермата на Димитракис Пирилис в нощта на злополуката, измежду които е бил и П.Г. Те са рецидивисти.  Осъждани са неведнъж, а някои от тях и за предишни обири на животни от фермата в землището на с. Болярино.  

За опита за кражба на животни на 11 против 12 май 2019 година трима мъже са наказани на " отнемане от независимост “. На двама от тях е наложено наказване от по 9 месеца затвор, а на третия – 6 месеца затвор.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР