В България има хроничен недостиг на дарена кръв. С всяка

...
В България има хроничен недостиг на дарена кръв. С всяка
Коментари Харесай

Включете се в кръводарителската акция на Цветница! Вашата кръв може да спаси човешки живот!


В България има продължителен дефицит на дарена кръв. С всяка година потребността от кръв и кръвни артикули нараства, а броят на доброволните кръводарители понижава с бързи темпове. Кръвта и кръвните артикули са нужни на първо място за избавяне и поддържане живота на родилки, дребни деца, хора от всички възрасти.   

Кръводарител може да бъде всеки човек на възраст от 18-65 години без значение на пол, раса, етнос, народност и изповедание.

Всеки здрав мъж може да кръводарява до четири пъти годишно, а дамите – до 3 пъти годишно. Даряването на кръв е безвредна операция, а организмът бързо възвръща дарената кръв. При кръводаряване се употребяват единствено стерилни консумативи за еднократна приложимост. Кръводаряването е непринудено, анонимно и гратис. Дарената кръв се изследва за СПИН, Сифилис, Хепатит В и Хепатит С. Всеки кръводарител има право на два дни заплатен отпуск, съгласно Кодекса на труда.

В случай, че имате предпочитание да станете кръводарител, само че не съумеете да дойдете на посочените дата и час, кръв може да дарите всеки ден в Отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ Бургас на адрес Бургас, бул. " Ст. Стамболов " №73.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР