Николов каза, че в повечето случаи хората имат много големи

...
Николов каза, че в повечето случаи хората имат много големи
Коментари Харесай

Жалим се от намусени келнери в ол инклузива по морето


Николов сподели, че в множеството случаи хората имат доста огромни упования и не си дават сметка какво ги чака. При обичайните инспекции в ол инклузив хотелите обаче контролните органи най-често се натъкват на храни с изминал период на валидност, погрешно предпазване, неуточнен генезис и неприятна хигиена.

В Наредбата за условията към местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения са написани всички условия по отношение на хотелите, които желаят да оферират сходна услуга. Задължително изискване е да ни сервират кафе, кафе с мляко, чай, какао и сметана. Алкохолните питиета обаче наложително би трябвало да са локално произвеждане. Това значи, че без значение дали става въпрос за бира, вино, водка или мента, то те би трябвало да са направени в България.

Атанас Димитров, ръководител на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация пък бе безапелационен, че наредбите за алкохола се съблюдават и 90% от алкохолните питиета са правени у нас, защото са много по-евтини по отношение на вносния алкохол. Ако желаеме да пием непознати виновност и брендита обаче ще би трябвало да изберем така наречен ултра ол инклузив вместо обичайния подобен.

Малка част от българите пък избирали да отсядат в ол инклузив хотели. По думите на Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма от всички 6 млн. пътувания на българи това лято едвам 10 хиляди ще изберат ол инклузив пакети. Причината е, че множеството наши сънародници отсядат при близки и родственици или пък отиват на отмора за 2-3 дни и избират да се хранят в заведения за хранене и локални кръчми.

За разлика от нас 45 на 100 от чужденците, които това лято ще посетят България, ще предпочетат ол инклузив настаняване, което значи, че от всички 4,9 млн. непознати жители 2 млн. ще се хранят на шведски маси.

Според Драганов българските ол инклузив хотели оферират много по-високо качество в съпоставяне със прилежащите ни страни. Разбира се, ястията се различавали в обособените страни, само че това било обикновено поради разликите в обичайна кухня и обичаите.

Относно туристическите пакети от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) обясниха, че в случай че пакетът включва чадър и шезлонг на плажа, то тази услуга наложително би трябвало да ни бъде предоставена. В противоположен случай имаме право да предявим рекламация.

Предоставянето на сходни спомагателни услуги като чадъри и шезлонги обаче не е в директна връзка с наименованието на пакета. Наредбата, с която публично се вкарва понятието " All Inclusive ", изброява изчерпателно услугите, които наложително би трябвало да бъдат предоставени под тази дефиниция и измежду тях чадъри и шезлонги не попадат.

" Хората се облъчвани с най-различни предложения от вида Ultra All Inclusive и така нататък, само че сходни легални дефиниции няма и е въпрос на интерпретация на тези, които ги оферират. Например, най-вероятно ще ви бъде дадено, че с пакета Ultra All Inclusive ще получите чадър и шезлонг на плажа. Ако откакто по безапелационен метод е било поето сходно обвързване от самия хотелиер или туроператор, когато ви е продал този пакет и в него е записано, че с изключение на закуска, обяд, вечеря, басейн и така нататък ще имате опция да ползвате в границите на тази цена и чадър и шезлонг на плажа пред хотела и това не ви бъде предоставено, вие имате право да предявите рекламация ", безапелационни са от комисията.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР