АрхивСравнително по-ниска е заболеваемостта при нас, въпреки, че расте. На

...
АрхивСравнително по-ниска е заболеваемостта при нас, въпреки, че расте. На
Коментари Харесай

Утре решават дали в четвъртък ще заседава Областната комисия за борба с грипа във Варна

Архив
" Сравнително по-ниска е заболеваемостта при нас, макар, че пораства. На този стадий обезпокоително е това, че най-голям е процентът на болните след 65-годишна възраст, при които има към този момент и доста съпътстващи болести и лекуването протича по-трудно. Заболеваемостта в учебните заведения на Варна се следи също всекидневно и все още е под 20%. Във възрастовата група 0 - 4 години и сред 5 и 14 години е относително ниска на фона на междинната за страната ", разяснява за нашата медия доктор Дочка Михайлова, шеф на РЗИ-Варна.

Като цяло ситуацията в учебните заведения е спокойна. Единствено шефът на СУ " Св. Климент Охридски " в Дългопол е подал информация до Регионалния инспекторат по образованието във Варна за висок % болни възпитаници и там се чака решение в околните часове.

По думите на началника на Дирекцията по контрол на заразните заболявания в РЗИ, доктор Янка Драганова пред " Фокус ", на следващия ден ще стане ясно дали в четвъртък ще заседава Областната комисия за битка с грипа, с цел да разиска възможни предепидемични ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР