Първото е това, че на 10.01.2019 г., около 12.30 ч.,

...
Първото е това, че на 10.01.2019 г., около 12.30 ч.,
Коментари Харесай

Съдът не се смили над Подмола, остави го в ареста!


Първото е това, че на 10.01.2019 година, към 12.30 ч., в дома си в село Каменар, без съответно позволение популяризирал, като дал персонално на  друго лице високорисково наркотично вещество- коноп с чисто тегло 3,893 гр. със наличие на тетрахидроканабинол 11,6 % на стойност 23,35 лева под формата на четири броя топчета с неправилна форма, сложени в кутия от цигари с надпис " Марлборо “.

Второто е това, че към 15.30 ч., на същата дата в дома си държал муниции за огнестрелни оръжия без съответно позволение - над 50 бр. ловни патрони.

В правосъдно съвещание представителят на Апелативна прокуратура дефинира жалбата на Подмолов като неоснователна и пледира той да остане арестуван по стража. В дома на Антоан са открити 29 хапчета, за които към момента не е подготвена експертизата, само че за боеприпасите е ясно, че са ловни патрони. Държавното обвиняване даде протоколи от разпит на трима очевидци, единият от които разпитан по делегация. Разследващите са взели показанията на мъж от Димитровград, арестуван в София с 5 кг. марихуана, който твърдял, че от 6 месеца работи за Антоан и придвижва опиати с автомобила си, за което получава заплащане.

 Адвокатът на Подмолов опонира, че това е защитна теза на арестувания в  София очевидец, който даже не е притеглен като обвинен при съществуването на това количество опиати. Защитата оспори и изказванията и на различен очевидец, който видял предаването на цигарената кутия с пакетчета коноп вътре. По думите на юриста от мястото, където твърдял, че се намира очевидецът е невероятно да се види описаното деяние. Намерените в дома в Каменар муниции са били ловни патрони, останали от бащата на обвинения, които е бил ловджия и имал законно позволение. Защитата пледира за  мярка домакински арест.

След като се срещна с жалбата на обвинения, материалите по делото и мненията на страните  и след инспекция на атакуваният правосъден акт въззивният състав откри жалбата за неоснователна и удостовери определението на първоинстанциония съд.

Антоан Подмолов е измамен под отговорност за тежки умишлени закононарушения, за които законът е планувал наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години. От събраните досега данни по делото може да аргументира обосновано съмнение, че арестуваният П. е направил закононарушенията, в които е упрекнат. Предстоят още дейности по следствието. Според съда изтъкнатите доводи на отбраната за необоснованост на действията не изискват по –задълбочено разискване, тъй като касаят въпроси, свързани с разглеждането на делото всъщност.

Изводът за заплаха от осъществяване на друго закононарушение се обосновава с обстоятелството на осъществените в предишното на обвинения Подмолов закононарушения, въпреки за тези осъждания да е оправдан по право. Налице е заплаха от укриване поради тежестта на наказванията. Апелативният съд е решил, че тези условия изискват да се вземе най- тежката мярка за неотклонение. Тя е съответна на високата степен на социална заплаха на действията и ще обезпечи приключването на наказателното произвеждане в рационален период.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР