Финалистите в надпреварата са Николай Панайотов от Варна в категория Класика,

...
Финалистите в надпреварата са Николай Панайотов от Варна в категория Класика,
Коментари Харесай

Факир на коктейлите от Варна и добричлийка сред финалистите в националното състезание за бармани


Финалистите в надпреварата са Николай Панайотов от Варна в категория " Класика ", Иван Атанасов от София в категория " Флеър ", като двамата отиват на международното в Талин през октомври. Най-добър млад барман стана добричлийката Свилена Петрова, която ще показа България на международното за бармани до 27 година във Франция. 

Стартът бе даден с тест за наливане, в който всеки участник трябваше да отлее на око посочен от журито грамаж от 3 типа питиета. Извън конкурсната стратегия чевръсти младежи се надпреварваха в приготвянето на най-хубаво еспресо и капучино и в майсторско наливане на бира. Най-атрактивното шоу бе преди финала, когато майсторите забъркаха десертни коктейли в два стила - флеър и класик.

Призьорите в двете категории ще показват страната ни на Световното състезание за бармани през октомври в Талин, където ще се съберат представители от 73 страни. За да разпространява специалността, БАБ прави и редом съревнование за млади бармани до 27 година, като поема всички разноски на първенеца за присъединяване в международната конкуренция в този клас във Франция, сподели Пенчев. Той обаче бе безапелационен, че макар всички старания на съсловната организация, кадровата рецесия е в апогея си и то освен у нас.

" Никой не желае да става барман, тъй като условията са доста, заплатите не са високи, а и над избрана възраст липсва вероятност ", разяснява за " Труд " многократният рекордьор на Гинес. Според него макар лавината от предложения, у нас мъчно се намират даже начинаещи бармани, подготвени да работят съзнателно за 800-900 лева чиста заплата и 5% от оборота.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР