Статистиката сочи, че най-голям брой проверки са извършени на териториите

...
Статистиката сочи, че най-голям брой проверки са извършени на териториите
Коментари Харесай

Близо 300 шофьори хванати да карат пияни или надрусани по родните пътища за седмица

Статистиката сочи, че максимален брой инспекции са осъществени на териториите на ОДМВР Бургас - 1848 и ОДМВР Пловдив - 1422. Най-много водачи, управлявали колите си след приложимост на алкохол, са открити от екипите на Столична дирекция на вътрешните работи - 30 и ОДМВР Пловдив - 23, а най-големият брой, карали под въздействието на опиати - на територията на ОДМВР - Бургас, Габрово и Стара Загора. И от трите дирекции са открити по 5 такива случая.

Числата сочат, че при предходната аналогична интервенция, извършена от 5 юни до 11 юни 2017 година, са били тествани общо 18538 водачи. Тогава са били открити 350 нарушавания - 268 водачи, карали след приложимост на алкохол, и 82 -ма, управлявали под въздействието на наркотични или упойващи субстанции.

По време на сегашната интервенция, с изключение на за съществуването на алкохол, наркотични субстанции и техните аналози, на водачите на МПС е осъществен надзор за съществуването на наложителна застраховка "Гражданска отговорност ". Установените нарушавания са били 350. Пътните служители на реда са следили и за други нередности и закононарушения. Така по време на интервенцията са открити 10 случая на владение на наркотични субстанции и техните аналози, открити са 6 търсени лица и са разкрити 47 престъпни закононарушения, част от които - ръководство на МПС в период на наложено наказване по административен ред.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР