След проведени срещи и предприети действие по принудително изпълнение в

...
След проведени срещи и предприети действие по принудително изпълнение в
Коментари Харесай

Близо 1800 варненци дължат данъци за над 50 000 лв.


След извършени срещи и подхванати деяние по наложително осъществяване в дирекцията са събрани 24 015 202 лв., а от осъществени търгове на движими и недвижими движимости са постъпили още 1 097 123 лв..

Крайните ограничения, които се ползват, за събиране на задължения от неточните данъкоплатци са запориране на банковите сметки на сдруженията, както и тяхната дерегистрация по закона за Данък добавена стойност. През първото полугодие на тази година чиновниците от Национална агенция за приходите Варна са дерегистрирали 119 компании.

Изземването на оборите от касите на работещите обекти на задължените лица е друга последна мярка, която може да се ползва всекидневно, до момента в който се покрият отговорностите към Национална агенция за приходите. От началото на лятната акция, т.е. от 01.07.2018 година досега от Национална агенция за приходите Варна се осъществени 109 запора на каси, от които са конфискувани над 52 000 лв. сега на инспекциите. В следствие, резултата от тези инспекции е доброволното заплащане на още 260 000 лв. от длъжниците.

Издадени са и 14 броя уведомления към прокуратурата на представляващи и ръководещи компании, изпаднали в неплатежоспособност, които не са подхванали дейности по оповестяването и, за което носят наказателна отговорност.

От Национална агенция за приходите Варна приканват всички притежатели на компании, които имат краткотрайни усложнения при заплащането на отговорностите си да търсят разговор с организацията, с цел да се откри допустимо най-хубавото решение, което би удовлетворило и двете страни и да не се стига до използването на крайни ограничения при събиране на задълженията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР