Дитер Цече се превърна в икона на автомобилния бизнес. След

...
Дитер Цече се превърна в икона на автомобилния бизнес. След
Коментари Харесай

Бившият шеф на Mercedes-Benz започва работа за верига супермаркети

Дитер Цече се трансформира в икона на автомобилния бизнес. След като прекара 13 години като началник на една от най-важните компании в него - немската Daimler, производител на Mercedes-Benz, той се отдръпна през тази година от поста на основен изпълнителен шеф. Впрочем Цече прекарва цялата си 40-годишна кариера в колоса.

Сега обаче явно е решил съществено да смени автомобилния бизнес с подобен, който няма нищо общо с него - като супермаркетите. Емблематичният управител става час от Консултативния съвет на един от колосите в търговията на дребно както в Германия, по този начин и в Европа - Aldi, оповестяват немските медии. Както е известно, компанията е разграничена на две елементи - Aldi Süd, която оперира в южните провинции на страната, и Aldi Nord - в северните.
 Краят на една епоха: Ръководителят на Daimler Дитер Цече напуща поста след 13 години ръководство
Краят на една епоха: Ръководителят на Daimler Дитер Цече напуща поста след 13 години ръководство

Мениджърът остава икона в бранша

Цече влиза в ръководството на Aldi Süd, където се чака да способства за развиването й със своя опит и контакти. В консултативния съвет постоянно намират място хора, външни за бизнеса и компанията. В него сега са тогавашният началник на Intersport Франц Юлен, както и Ренате Кьохер, ръководителка на Института за изследване на мненията Аленсбас. В съвета преди време беше и тогавашният началник на BASF Юрген Хамбрехт.

Тази процедура не е от през днешния ден - още до момента в който беше жив създателят на Aldi Карл Албрехт предпочиташе да вкарва специалисти извън. За разлика от него брат му Тео Албрехт, който управляваше Aldi Nord, държеше всичко да бъде изпитано персонално от него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР