Дитер Цече, изплънителен директор на Mercedes-Benz, на представянето на електрически

...
Дитер Цече, изплънителен директор на Mercedes-Benz, на представянето на електрически
Коментари Харесай

Притежателите на личен автомобил ще стават все по-малко

Дитер Цече, изплънителен шеф на Mercedes-Benz, на представянето на електромобил на компанията.

Още по тематиката
Според тактиката на компанията задачата е те да се движат по улиците в градовете до 2025 година

Японският производител е продал всичките си акции в компанията на Илън Мъск

Южнокорейският производител пуска на пазара електрокола с огромен пробег

Германската компания усилва индустриалните си мощности на най-големия авто пазар в света с над 50%

Големите немски производители залагат на района за бъдещата електрическа гражданска война в бранша

Традиционните автомобилни производители към този момент са принудени да преработят бизнес тактики си, с цел да се приспособят към динамично изменящия се отрасълСподеленият транспорт и безпилотните коли ще се трансфорат в главен метод за предвижване в близкото бъдеще. Такива са упованията на Boston Consulting Group (BCG) за бъдещето на автомобилната промишленост. Множество започващи компании ще се грижат за създаването на разнообразни типове услуги, които ще спомагат за основаването на различната транспортна мрежа и евентуално развиването на цели нови промишлености.

Метаморфозата на бранша

Класическата визия за персоналния автомобил ще претърпи същинска трансформация в околните две десетилетия, написа The Wall Street Journal. Вероятно най-учудващата смяна е, че множеството хора няма да имат подобен.

Според BCG до 2030 година споделеният транспорт и безпилотните коли ще способстват за близо 1/4 от всички изминати километри в Съединени американски щати. Интензивното развиване на различните способи за транспорт ще става все по-достъпно и по-удобно, изключително в огромните градове, където персоналните коли се употребяват най-вече за пътувания в провинцията, а притежаването им се трансформира във все по-голямо стеснение.

Защо ще завоюва алернативният транспорт

Значителните разноски по поддръжката на лек автомобил и неудобството от съхранението последователно ще трансфорат притежаването на лек автомобил в непотребен разкош. Недостатъците на този дълготраен знак на обществен статут по отношение на новите транспортни други възможности ще провокират последователното му занемаряване за сметка на споделения транспорт и безпилотните коли.

Използването на самостоятелни коли и шерването на транспортните разноски от няколко семейства ще понижат доста отрицателния резултат, който потреблението на коли оказва на околната среда. Домакинствата ще се радват и на по-ниски разноски за превоз, а трафикът в огромните градовете ще бъде омекотен доста, чакат от BCG.

Какво приготвят фирмите

Традиционните автомобилни производители към този момент са принудени да преработят бизнес тактики си, с цел да се приспособят към динамично изменящия се бранш, а броят на започващите компании, които търсят пазарни ниши на развиващия се пазар на различния транспорт, нарастват. Инвестициите в продуктови разработки също се усилват.

BMW и Lexus, първокласното поделение на Toyota, към този момент тества разнообразни видове благосъстоятелност с вярата, че от ден на ден хора, най-вече млади, ще желаят да карат първокласни коли на налични цени. Различни модели BMW към този момент са налични през платформата Reachnow - инвестиция на немския производител, която работи на правилото на наемането на колело. От друга страна, Toyota се надява наемането на Lexus на цената на Corolla да притегли от ден на ден клиенти.

Най-мащабни са вложенията в областта на започващите компании. Базираната в Лос Анджелис Faraday Future създава платформа за мобилни " абонаменти ", които ще разрешават на семействата да си обезпечат автомобил в избрани дни и часове против непретенциозно от време на време възнаграждение.

Други компании като Tesla и Daimler възнамеряват основаването на мрежа от електрически коли, която ще включва няколко семейства и даже ще може да се употребява като източник на доходи. Разработките в региона на безпилотните коли също са на високо равнище.

От своя страна компанията майка на Гугъл - софтуерния колос Alphabet, приготвя проби на безпилотни коли, създадени от Waymo, стартъп, финансиран от компанията. Потенциалът за развиване и в двете области е извънредно огромен, тъй като доста семейства не биха изоставили шофирането даже при съществуването на роботизирани коли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР