Дисциплинарно уволненият катаджия Митко Станков от Харманли обжалва наказанието си

...
Дисциплинарно уволненият катаджия Митко Станков от Харманли обжалва наказанието си
Коментари Харесай

След ПТП-то с бащата на президента полицай обжалва...

Дисциплинарно уволненият катаджия Митко Станков от Харманли апелира наказването си пред Хасковския административен съд. Униформеният бе махнат от системата след вътрешна инспекция на Министерство на вътрешните работи по случая с пътния случай от това лято с присъединяване на Георги Радев - татко на президента Румен Радев.
Първото съвещание минало тази сряда и Темида е отсрочила делото за събиране на още доказателства.
Инцидентът стана на 17-и август. на кръговото в Харманли. Там 81-годишният Георги Радев се сблъска с електрическата триколка на Стефан Тодоров, който отнесе акт след идването на служителите на реда.
След няколко дни в общественото пространство се появиха записи от видеокамери, от които може да се наблюдава по какъв начин е станал ударът.
" Митко е с 27-годишен стаж в системата и до този миг не е наказван. Изхвърлиха го на улицата, а щерка му е студентка ", разясниха сътрудници на уволнения.
Стефан Тодоров е диабетик и с влошено зрение.След произшествието бе с охлузвания на ръката, а по-късно няколко пъти съобщи, че няма искания към лидера на колата.
Лично Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция по случая. След нея - при започване на септември, Георги Радев също бе глобен с акт, а Митко Станков бе уволнен дисциплинарно. Други четирима от районното бяха осъдени с порицания за период по 12 месеца. Сред тях бе и шефът на ръководството в Харманли Неделчо Кирилов. Преди няколко дни той бе свален от поста и върнат на работа в " Икономическа полиция ". Временно отговорностите на шеф се реализират от Павел Павлов, който управлява криминалистите в районното на Харманли./марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР