Дисциплинарно производство срещу Катя Матева като шеф на дирекция „Българско

...
Дисциплинарно производство срещу Катя Матева като шеф на дирекция „Българско
Коментари Харесай

17 000 молби за българско гражданство са били блокирани в периода 2013 - 2016 г.

Дисциплинарно произвеждане против Катя Матева като началник на дирекция „ Българско гражданство” в Министерството на правораздаването е формирано поради блокирани 17 хиляди молби за българско поданство. Това разгласи Мария Павлова, някогашен длъжностен министър в кабинета „ Герджиков” (27 януари – 4 май 2017).

Тези 17 хиляди молби са се натрупали в интервала 2013 – 2016 година и по тях изобщо не са формирани преписки, посочи Павлова.

Пред bTV Катя Матева разгласи, че има доказателства, че Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Каракачанов се устоят от продажба на българско поданство. Тя се оплака от напън и разгласи, че не е била осведомена с претекстовете за дисциплинарното произвеждане против нея. По думите й няма и наказателно произвеждане против нея.

Мария Павлова посочи, че когато е поела поста длъжностен министър на правораздаването на 27 януари 2017 година, Матева е била в болничен и този болничен е бил удължен, до момента в който Цецка Цачева е поела поста при започване на май. Не зная дали е имало напън върху нея, тя не пожела да се срещне с мен, посочи някогашният правосъден министър.

Матева отказала да се запознае и с резултатите от инспекцията по дисциплинарното произвеждане. Павлова добави, че има и формирано наказателно произвеждане за закононарушение по работа против някогашния началник на дирекция „ Българско гражданство”.

Мария Павлова е заварила и доста неприятна организация на работата в дирекцията – километрични опашки и работа от понеделник до четвъртък до обяд. По думите й тези 17 хиляди блокирани молби още не са придвижени макар измененията в организацията на работата.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР