Дисциплинарно производство срещу Катя Матева като шеф на дирекция Българско

...
Дисциплинарно производство срещу Катя Матева като шеф на дирекция Българско
Коментари Харесай

Бившият служебен министър на правосъдието Мария Павлова: Дисциплинарно производство срещу Катя Матева е образувано заради блокирани 17 хил. молби за българско гражданство

Дисциплинарно произвеждане против Катя Матева като началник на дирекция „ Българско поданство ” в Министерството на правораздаването е формирано поради блокирани 17 хиляди молби за българско поданство. Това разгласи пред БТВ Мария Павлова, някогашен длъжностен министър в кабинета „ Герджиков ” (27 януари – 4 май 2017).

Тези 17 хиляди молби са се натрупали в интервала 2013 – 2016 година и по тях изобщо не са формирани преписки, посочи Павлова.

В изявление пред малкия екран Катя Матева разгласи, че има доказателства, че Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Каракачанов се устоят от продажба на българско поданство. Тя се оплака от напън и разгласи, че не е била осведомена с претекстовете за дисциплинарното произвеждане против нея. По думите й няма и наказателно произвеждане против нея.

Мария Павлова посочи, че когато е поела поста длъжностен министър на правораздаването на 27 януари 2017 година, Матева е била в болничен и този болничен е бил удължен, до момента в който Цецка Цачева е поела поста при започване на май. Не зная дали е имало напън върху нея, тя не пожела да се срещне с мен, посочи някогашният правосъден министър.

Матева отказала да се запознае и с резултатите от инспекцията по дисциплинарното произвеждане. Павлова добави, че има и формирано наказателно произвеждане за закононарушение по работа против някогашния началник на дирекция „ Българско поданство ”.

Мария Павлова е заварила и доста неприятна организация на работата в дирекцията – километрични опашки и работа от понеделник до четвъртък до обяд. По думите й тези 17 хиляди блокирани молби още не са придвижени макар измененията в организацията на работата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР