Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига ще се събере в

...
Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига ще се събере в
Коментари Харесай

Заседават в петък за наказанията след скандала на Левски Лукойл - Балкан

Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига ще се събере в петък, 25 май.

Тогава ще бъдат прегледани случаите от втория дуел сред Левски Лукойл и Балкан в финалната серия за купата, довели до прекратяването на срещата в сряда вечер.

Грозни подиуми белязаха втория заключителен мач сред Левски Лукойл и Балкан

Оставащите три минути от мача ще се доиграят през днешния ден от 18 часа, като ДАС би трябвало да изчака приключването на мача публично, с цел да се събере на съвещание.

Трима души са в състава на Дисциплинарно-административния съвет. Председател на ДАС е Иван Евстатиев, а в състава влизат още Венцислав Петров и Мария Михайлова.

Прекратиха Левски Лукойл - Балкан, преиграват мача в четвъртък

Какви наказания да бъдат наложени след случаите по време на втория мач от финалната серия сред Левски Лукойл и Балкан в зала "Универсиада "?

Част от вероятните санкции, записани в Дисциплинарно-административния устав: Според тях, тежка глоба от 1 до 5 мача без аудитория и солена санкция грози Левски. Балкан обаче може да пострада също съществено, защото видео записите демонстрират и мятане на предмети от страна на пейката на отбора към феновете, написа bgbasket.com.

Макар и с деяние, предизвикано от почитателите на Левски, Христо Захариев може да отнесе един мач наказване и да не играе в някой от решаващите финални срещи, откакто хвърли бутилка по тях. Същото важи и за физиотерапевта на Балкан Цветан Стефанов.

Освен всичко друго, упоменато в ДАП, съгласно член 47. (1) (доп. от УС с реш. 42/15.09.2015г) ДАС и/или УС на БФ Баскетбол имат право, дружно или поотделно, при изключително тежки нарушавания или при случаи, които не са регламентирани в ДАП, да постановат и други санкции за дисциплинарни прояви, в това число с отнемане от спортни или длъжностни права за избран брой срещи или за интервал от време.

Вижте какви са съответните членове с санкции, използвани на пръв взор след случаите.

Чл. 19. (1) ДАС преглежда откритото нарушение/неизпълнение на първото си постоянно съвещание, само че не по-късно от 7 дни след определяне на нарушението/неизпълнението. В стадий „ плей-оф “ на Държавното състезание (ДП) ДАС преглежда откритото нарушение/неизпълнение в период от 24 часа от установяването. (2) При изключително значими случаи или по преценка на ръководителя на ДАС, ДАС може да се събере и изключително.

Чл.34 (4) Отправени вулгарни изрази, обидни думи и/или заплюване, закани и/или неприлични жестове към длъжностно лице и/или играч и/или длъжностен личен състав и/или фенове - Лишаване от спортни права - 250 лв. санкция. (6) Опит за разпра с длъжностно лице и/или играч и/или длъжностен личен състав и/или фенове, посредством боричкане, дърпане, улавяне за ръка, дреха, мятане по длъжностни лица или играч на рискови предмети,вкл. бутилки и други - Лишаване от спортни права за една среща - 700 лв..

Чл.37 (2а) Нарушаване на открития ред преди, по време или след довеждане докрай на среща по баскетбол от група (повече от две) лица (навлизане на терена, блокиране на съдийската маса, закани към длъжностните лица или други непристойни прояви, които основават ненормална конюнктура на терена и отвън него) и довело до трайно спиране или преустановяване на срещата - Провеждане на домашен мач пред празни трибуни от 1 до 5 срещи - до 5000 лв.. (8) За мятане на предмети на терена, които са рискови за здравето на участниците (монети, запалки, и други твърди предмети) - от 500 до 2000 за всеки хвърлен предмет.

ДАС ще би трябвало да гледа и случая в края на първото полувреме на същия мач.

В правилника няма упоменати наказания за расистки и други дискриминационни и вулгарни реплики и жестове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР