Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи наказания

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи наказания
Коментари Харесай

НБЛ глоби Любо Минчев

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи санкции след 13-ия кръг на шампионата.

- Налага на Венцислав Петков, играч на БК Балкан, санкция в размер на 200 лв. на съображение член 34, т. 1 по отношение на член 34, т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушаване, отсъдено в мача сред тимовете на БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан.

- Налага на Айзея Юмипинг, играч на БК Академик Бултекс 99, санкция в размер на 100 лв. на съображение член 34, т. 1 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушаване, отсъдено в мача сред тимовете на БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан.

- Налага на Любомир Минчев, старши треньор на тима на БК Берое, санкция в размер на 200 лв. на съображение член 35, т. 1 по отношение на член 35, т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушаване, отсъдено в мача сред тимовете на БК Берое и БК Левски Лукойл.

На 07.01.2018 година в ДАС на НБЛ е постъпил отчет от Станимир Русев, арбитър на срещата сред тимовете на Берое и Левски Лукойл, извършена на 06.01.2018 година В отчета се твърди, че старши треньорът на БК Берое Любомир Минчев е нарекъл съдията Станимир Русев с вулгарна дума при оставащи 8.03 минути от четвъртата част.

Въз основа на този отчет ДАС е почнал процедура по член 17 от ДАП на НБЛ и е дал 24-часов период на Любомир Минчев за изложение на документално мнение по случая. В рамките на дадения период Минчев е подал документално несъгласие, в което напълно отхвърля изказванието.

ДАС към НБЛ взе поради, че в отчета на дежурния представител на мача сходно нарушаване не е отразено и в периода по член 16 от ДАП на НБЛ дежурният представител не е уведомил виновния представител на БК Берое за такова нарушаване.

Следователно ДАС реши, че не са налице никакви други доказателства (писмени или устни), които да потвърждават изказванието на Станимир Русев,за да бъде наложено наказване.

На ДАС на НБЛ е служебно известно събитието, че след срещата сред Черно море и Рилски състезател старши треньорът на варненския отбор Дарин Великов е направил пред медиите коментар на съдийството и предпочитание за предстоящ отказ на съдията на срещата Иван Маринов.

След като се срещна с изказването и изиска мнението на Съдийската гилдия, ДАС реши, че изказването на Великов е несъвместимо с нормативната уредба на БФБ, както и с контрактуваните спостсменски връзки сред треньори и съдии при започване на сезона. Поради това ДАС припомня на Великов одобрената процедура за несъгласие във връзка на съдийството на даден арбитър, даже и при съществено подозрения за съдийски неточности. С актуалното се прави последно предизвестие за бъдещи сходни прояви.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР